Gehaakte witte kleedjes gaan terug op heel oude patronen

Als je wel eens een gehaakt kleedje tegenkomt, dan kun je je afvragen hoe oud zoiets zou zijn. En waar de patronen vandaan komen. Er worden al heel lang fijne witte kleedjes gemaakt, en daar waren meer dan honderd jaar geleden al patronen van in omloop. Veel van die patronen werden in latere tijd opnieuw ontdekt (nadat ze een tijdje uit de mode waren) en opnieuw gepubliceerd. Vooral in oude Ariadnes zijn veel patronen gepubliceerd.

Voor een bestelling zocht ik een oude Ariadne op uit m’n 1953-stapeltje en het viel me op dat er een paar van die gehaakte witte kleedjes op de cover stonden. Ik bladerde even tot ik wat pagina’s tegenkwam met foto’s van zo’n mooi kleedje op zwarte ondergrond. Daarna maakte ik nog een foto van de kleedjes op de achterkanten van deze Ariadnes uit begin jaren vijftig. Om een idee te geven van hoe die tijdschriften er toen uitzagen.

En als je je wel eens afvroeg waar de kleedjes zijn die ik recent op m’n blog liet zien (tussen de groente en op een honingraat), dan is het antwoord: ze staan nu in m’n shop. Ik heb nog veel meer van deze kleedjes en ik moet nog leren dat ik niet elk kleedje ergens mee naar toe kan nemen, dus misschien zet ik ze straks allemaal wel in m’n shop.
Maar dan heb ik in ieder geval nog eerst eens laten zien dat veel van deze oude kleedjes gebaseerd zijn op hele oude patronen. En een foto gemaakt van een paar van deze kleedjes op wat mogelijke tijdschriften-van-herkomst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.