Gehaakte zakjes met gouden randje

Visite haakwerkje met kopje koffie op Perzisch tapijtje

Oudere vrouwen die al veel hebben meegemaakt: ik hou van hen! In mijn omgeving ken ik een paar oudere vrouwen van boven de tachtig bij wie ik graag op visite ga. Ik hou ervan om tegen hen aan te praten (hoewel doofheid soms wel wat lastig is), en ik hou er vooral ook van om naar hùn verhalen te luisteren. Wat hebben ze veel meegemaakt in hun lange leven, en wat hebben ze daarover veel te vertellen. Deze week kreeg ik een rouwkaart die mij zeer trof. Een prachtige vrouw, door velen geliefd en gewaardeerd, werd gisteren begraven en ik mocht daarbij aanwezig zijn. Ja, ‘mocht’ want hoewel er verdriet is om het gemis, was er toch ook veel dankbaarheid en blijdschap om haar geleefde leven. En uitzien naar de eeuwigheid.

Deze foto liet ik eerder al eens zien: een half jaar geleden toen ik nog niet zo lang blogde. Ik was toenGehaakte zakjes met gouden randje bij haar op visite geweest en vertelde op mijn blog dat het fijn is om op visite een simpel haakwerkje bij je te hebben. Later liet ik de zakjes nog eens zien: nu afgewerkt met een gouden randje. Daar kreeg ik een reactie op dat het een leuke afwerktip is, en bij deze gelegenheid geef ik die graag nog eens door. Bij de laatste afwerkrand en in het gedraaide koordje kun je een gouddraadje verwerken en dat geeft een mooi effect.

Een gouden draad liep ook door het leven van de mevrouw die gisteren begraven werd. En bij haar kinderen en ook bij mij overheerst de blijdschap over de gouden toekomst die nog voor ons ligt.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Mola kleurboek

Jarig op oudejaarsdag

Tapisserietasje

Op de kortste dag

Reacties

  1. Dat is altijd droef, maar als ze een mooi geleefd leven kan afsluiten…
    En zulke mensen blijven in onze herinnering.

    Sterkte, Laura

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen