Gelukkig Nieuwjaar

Op de laatste dag van het jaar hebben we teruggekeken naar wat achter ons lag. Wat is er het afgelopen jaar allemaal gebeurd? Ik pakte er pen en papier bij en maakte een lijstje. De hoogtepunten en de dieptepunten, de fijne en de moeilijke dingen. De voortgang en de ontwikkelingen. Wat was er weer véél. Het geeft een gevoel van afsluiting om bij het terugblikken die dingen op een rijtje te zetten en dan na al het geknal en geklank te gaan slapen.

De volgende dag ligt dat lijstje dan nog op tafel, temidden van de schotels en de glazen. En dan stel ik me zo voor dat dat bij iedereen zo is. Het terugblikken op oudejaarsdag. En de volgende ochtend de rommel opruimen en dan bij de koffie een moment om vooruit te kijken. Wat zal het nieuwe jaar brengen? Waar hopen we op? Waar gaan we ons voor inzetten? En wat willen we veranderen?

We hopen allemaal op gòede veranderingen. In de wereld en in onze eigen levens. We wensen elkaar, onszelf en de wereld een Gelukkig Nieuw Jaar toe!
Dat doe ik opnieuw via een foto van een paar mooie oude zijdegeborduurde kaarten, met Néderlandse tekst! Deze oude kaarten staan in m’n shop, en zijn een zichtbare terugblik op de vele jaren waarop mensen deze wens hebben uitgesproken en nageleefd. We blijven het tèlkens weer wensen en invullen!

En nu ook mijn wens aan jullie: Gelukkig Nieuwjaar!

2 gedachten over “Gelukkig Nieuwjaar”

  1. Margriet, voor jou en je gezin ook de allerbeste wensen voor 2023 en een goede gezondheid toegewenst. Ik start het nieuwejaar altijd opgeruimd. Omdat ik er niet van hou om de hele avond voor de tv te zitten of spelletjes te doen, dan ruim ik de kerstboom en alle kerstdecoraties en mijn kersthuisjes dorp lekker op, alles weer terug in de opbergdozen zodat ik op nieuwjaarsdag alleen maar alles terug moet brengen naar de berging onder de flat, met dank aan het supermarktwagentje wat ik dan eventjes leen van de Jumbo. Heerlijk als alles weer aan kant is en opgeruimd. Het nieuwejaar kan beginnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.