Gemerkt linnengoed

Het borduren van een merklap diende om het ‘merken’ te oefenen, en dat oefenen was nodig om later het linnengoed te voorzien van initialen. Een paar keer heb ik dat in een blogje benoemd. Hier nog een laatste foto (net gemaakt!) van gemerkt linnengoed, en dat is als afsluiting toch nog wel heel leuk om te laten zien.

Meerdere keren dacht ik al dat het de laatste foto was van m’n serie, zoals toen ik de mooie ingelijste merklap uit mijn eigen familie liet zien, maar telkens wilde ik er tòch nog iets bij. Ook vanmorgen nog, toen ik op zoek ging naar de dookrollen in m’n voorraad, en toen ik ook dit linnengoed weer vond. Op dit moment plaats ik deze nog niet in m’n shop, maar mochten er mensen zijn die hierin geïnteresserd zijn: laat het gerust weten, en dan heb ik ook nog wel meer.

Voor nu: zo werden die initialen dus op de lakens en hemden geborduurd, en de splitjes werden verstevigd tegen uitscheuren.

2 gedachten over “Gemerkt linnengoed”

 1. Hallo, je ik vind het wel leuk, heb nog oude kussenslopen gekocht op de maandag markt in A’dam, helemaal achter in had je een pleintje met kramen frans linnengoed enz.

  Groet Lysbeth

  1. Margriet Hof

   Hallo Lysbeth,
   Leuk dat je oude kussenslopen kon kopen!
   Ja, op zulke kramen kun je soms nog mooie dingen vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.