Genieten in Gouda

Het middelpunt van Gouda is het 15e eeuwse gotische stadhuis. Meermalen per dag fietste of wandelde ik over het fraaie Marktplein. Ik had een tasje bij me wat overal wel bij paste.

En ik had een fotogenieke geleende fiets waarmee ik de hele stad rondtoerde.

Van thuis had ik fietstassen meegenomen, dat vond ik nog handiger.
Gouda kent veel smalle steegjes, sommige maar een meter breed. Ik ging niet overal in hoor.

Een paar keer wilde ik speciaal op zoek naar iets. Dan is een klein tasje aan het stuur ook heel handig. Daarin zat m’n mobiel die me de weg wees.

Maar de fietsroutes zijn ook ideaal. Op één van de dagen fietste ik een heel eind over de IJsseldijk. Ik was van plan om nog verder te gaan, maar toen zag ik dit fietspad en besloot daarop verder te gaan, richting de plassen.

Oh, die weidsheid! Zomerluchten en drassig groen. Electriciteitspalen herinneren aan verbindingen met cultuur, techniek en mogelijkheden. Maar ook mooi als het land nog ergens leeg en wijds en stil is.

Ik deelde mijn fietservaring met honderden andere fietsers. Hier wordt enorm veel gefietst! Met twee andere fietsers dronk ik even later in Driebruggen koffie op een terras. Elke dag had ik leuke ontmoetingen.

Bij de plassen zat ik een uur op een steiger met m’n voeten in het water. Lekker niks doen.
Nadat ik dit tasje al meerdere keren heb laten zien, nu tot slot de toelichting. Ik maakte het 25 jaar geleden, in een mislukte poging om restjes op te maken. Het is een dierbaar zomertasje, met herinneringen aan de breiprojecten van vroeger. Ik weet nu dat handwerken net zolang doorgaat tot je zelf zegt dat het genoeg is en dat er steeds nieuwe restjes zijn en komen. En ik weet nu dat het water alsmaar blijft stromen, en dat het heerlijk is om gewoon een uur lang aan de kant te zitten en alleen maar te kijken. M’n handen even te laten rusten.

Al m’n voorgenomen handwerkjes bleven onaangeroerd tijdens deze vier heerlijke dagen!
Ik ben nu weer thuis, en vond het leuk om nog wat foto’s te delen. Mijn man en zoon maakten een korte roadtrip, en ik mocht in het huisje van m’n zoon op de poes passen en vanuit dit binnenstad-huisje leuke dingen doen. Velen bleven deze zomer in eigen land. En daar valt gelukkig ook heel veel te genieten!
Hoop dat jullie ook goede zomerdagen hebben of hadden in ons mooie land!

6 gedachten over “Genieten in Gouda”

 1. Lieve Margriet,
  Wat heb je mooie foto’s gemaakt en een mooi verslag erbij. Heerlijk genieten zo in je eentje met de poes
  van je zoon. Daar word je blij van. Prachtig en tot de volgende keer.
  Hartelijke groeten,
  Marjo Bijker

 2. Hi Margriet, dank je voor al die mooie foto’s. Krijg ik heimwee van. Hier is het ook mooi hoor, maar ik mis het water. Groetjes Maria

 3. Bedankt voor jullie reacties, die voor mij ook een bevestiging zijn dat het toch wel ok was om zoveel foto’s te plaatsen bij één blogje. Ik heb vaak wel die aarzeling dat het misschien wat te uitbundig is. En dan vind ik het leuk om de terugkoppeling te krijgen dat het gewaardeerd wordt.
  Ja, we hebben het mooi in waterrijk Nederland, en ik kan me voorstellen dat anderen daar heimwee naar hebben!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.