Genieten van de zomer


Soms zie je van de (snel)weg een meertje liggen en dan vraag ik me wel eens af: hoe zou het daar zijn? Nogal ingewikkeld om uit te vinden, want meestal ben je op de weg om ergens naar toe te gaan, en dan ga je niet eerst uitvogelen hoe je bij dat blauwe watertje kunt komen. Je kent de omgeving niet of je hebt geen tijd of je hebt geen zwemkleding bij je. En in een flits ben je alweer verder gereden en is het water-zicht alweer voorbij.

Andersom kan ook: soms lig je bij een meertje en vraag je je af hoe het zou zijn om op de (snel)weg te zitten. En dan denk je: nog even geen zin in! Nog even uitstellen! Dat deed ik gisteravond. Ik ging weer naar m’n eigen huis na een paar-dagen-weg en besloot nog even te zwemmen in het meertje, vlakbij m’n ouderlijk huis. In de verte zie je een stuk brug over de IJssel. Ik lag daar en hoorde het gezoem van de weg en had geen haast om weg te komen….

Maar nu ben ik weer thuis en thuis is het ook heerlijk! Ik ging gauw naar Appie want deze week is daar Emmer-brood te koop. Emmer (triticum dicoccum) is een oude graansoort die veel beter bestand is tegen ziekten, en veel voedzamer is dan de latere tarwe. De Emmer-tarwe die 8000 jaar geleden al werd verbouwd is de oervader van de harde tarwe.
Voor de foto pakte ik wat dingen bij elkaar die in de buurt van mijn aanrecht liggen: macram√©-tassen, een gebreid doekje, de gehaakte tas waar ik deze zomer mee rondsjouw. Alle technieken bij elkaar en daar past zo’n broodje ook goed bij.

Het is een bijzondere zomer en overal is het heerlijk!
Het voddenkleedje is dit jaar favoriet bij mijn zwem-partijtjes. Het ligt standaard in de auto en past goed bij elk landschap.
Vandaag weer zo’n mooie dag, en met een goede Emmer-bodem kunnen we er weer tegen! Ik ga eerst eens wat mailtjes beantwoorden, bedankt voor het geduld. Het was trouwens best lekker, zo’n off-line-dagje. Het blogje van gister was een blogje wat ik nog in voorraad had, maar het is toch leuker om elke dag even ‘live’ te bloggen. Fijne dag!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Piepschuim patchwork

Verwondering delen

Verlangen naar de zee

Tapisserie boerderij

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen