Geweven kleedjes op mooie plekjes

Een paar geweven kleden had ik meegenomen naar Texel. Dat leek me helemaal geweldig, om die daar te fotograferen. Handgeweven kleedjes zijn bijna altijd ‘geweldig’. Deze kleedjes zijn stoer, krachtig, ambachtelijk en hebben een robuuste uitstraling. Ik wist een plekje waar ik ze op wilde leggen.

Het plekje konden we weer terugvinden. Oók stoer, krachtig, ambachtelijk en met robuuste uitstraling. Maar tòch niet meer zoals het vroeger was. Het fotogenieke ‘haventje van Sil‘, waar we de vorige keren op het eiland zo verrast over waren (“dat zoiets er nog gewoon ìs!“) was nu vernieuwd. Kennelijk hadden genoeg mensen geld in het busje (rechts aan de paal) gedaan om het haventje een grondige opknapbeurt te kunnen geven. De aanloopsteiger was zo gammel en verrot als wat en kennelijk kon het niet meer langer. Nu was er een nieuwe aanloopsteiger gelegd. Niet meer zo charmant als het was, maar ja….

Hìer wilde ik mijn kleedjes op de foto!
Lastig hoor, met die harde wind!
Het onderste kleedje, gemaakt in de gobelintechniek, is echt prachtig! Een vrouw zit op de kade en kijkt uit op de haven. Zou haar man al bijna terugkomen? Zò treffend weergegeven!

Ik wou dat ik bij de onderste foto de kleedjes nog even uit elkaar had geschoven, zodat je de ingeweven vrouw beter kon zien. Maar ja, de wind hè? Maar het was in ieder geval leuk om deze kleedjes mee te hebben (in het huisje deden ze het ook heel goed). Geweven kleedjes zijn ‘gewèldig’! En ook leuk om nu wat anders bij me te hebben dan alleen gehaakt of geborduurd. De kleedjes mogen nu in m’n shop en dan komen ze vast op andere mooie plekjes te liggen. Als kleedje onder een paar stoere planten zullen ze ook heel mooi zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.