Geweven tassen

Geweven tas en boek
Gehaakte, gebreide en geborduurde tassen zien we volop maar een geweven tas zie ik minder vaak. Behalve wanneer ik uit m’n eigen tassen-lade deze oude geweven tas van m’n tante tevoorschijn haal. Een enkele keer gebruik ik hem en ben ik telkens Pagina uit boek the Woven Bagblij dat ik die “toch maar” heb meegenomen toen we haar spullen tien jaar geleden moesten opruimen. Zou ze hem zelf gemaakt hebben? Dat kan ik niet meer vragen, maar ik denk het wel. In de tijd dat zij volop met handwerken bezig was, stond ook de weefkunst in hoog aanzien. Nu is weven ook weer populair, net als het gebruik van kleine weefraampjes of looms. Daarmee kunnen ook heel makkelijk kleine vierkantjes geweven worden met allerlei materiaal. Je kunt ze bijvoorbeeld op ‘granny-formaat’ maken en ze dan aan elkaar naaien en daar een tas van maken. In dit boek The Woven Bag staan meer dan 30 makkelijk uit te voeren kleine projecten heel duidelijk beschreven. De voorkant is geschikt om te laten zien bij mijn oude geweven sixties-tas, maar de inhoud is veel moderner. Daarom heb ik in de galerij weer flink wat foto’s geplaatst, om een goede indruk te geven.
Ik vond ook twee van die kleine geweven granny’s en die plaats ik ook in m’n shop. Ze zijn een goede illustratie hoe je met mooi materiaal leuke effecten kunt krijgen met weven.
Hier is nog een link naar Marloes, die vorig jaar hierover een blogje schreef. Ze kreeg daarop een reactie van iemand die schreef: “Leuk joh, weer een wereld van mogelijkheden”. En nog een tip voor wie nog een oude tante heeft die veel met handwerken bezig is of was: niet vergeten om nog eens te vragen: “Wat een mooie tas of kleedje heeft u daar; heeft u dat zelf gemaakt?” Wie weet welke verhalen dat oplevert!

2 gedachten over “Geweven tassen”

  1. Wat leuk zeg ,ja dat weven is een mooie bezigheid ,vind zelf dat ik het te weinig doe zal in de toekomst zeker meer worden ,leuk dat je erover schrijft .
    En leuk hoor die oude tassen ,gr marloeskreatief

    1. Hoi Marloes, ik vond wat jij op je blogje schreef ook heel interessant, namelijk dat de kleuren die je bij het weven gebruikt, als het ware van karakter veranderen. Grappig dat weven zulk ander effect geeft dan haken en breien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.