Gezicht op Amsterdam met mos- en marklin-bomen

Geborduurd Amstrdam schilderij met marklin boompjes

De Märklin-baan moest weer worden opgeruimd. Een paar weken had hij in de kamer gestaan en ik vond het best gezellig. Een leuk moment vond ik toen een vriendin even kwam koffie drinken. Zij zei: onze zoon kwam óók met kerstmis thuis en wilde de oude treinbaan uit zijn jeugd weer eens opzetten. Ook een student van in de twintig. Dat vond ik frappant. Hebben meer zonen met kerstmis misschien hun oude speelgoed tevoorschijn gehaald?

Maar nu werd de baan weer opgeruimd. Alle huisjes werden weer in de dozen teruggestopt en de rails uit elkaar gehaald. Er was niet genoeg tijd om het helemaal netjes af te ronden en al gauw zei ik: “Laat de rest maar liggen, dat ruim ik wel op.” Ik vond het veel te leuk om er zelf nog wat mee te spelen. Vooral de Zelfgemaakte boompjes voor marklinbaanboompjes wilde ik nog even overeind zetten. Toen onze kinderen er vroeger mee speelden, vonden ze dat ze er te weinig hadden. Van mos en takjes maakten ze zelf nog wat boompjes bij. Ze gebruikten groene klei om ze te laten staan. Ik zag dat die boompjes even groot zijn als de geborduurde bomen van mijn Amsterdam-schilderij. En ik zag ook dat dit schilderij nu bij mijn populairste blogjes staat. Dus vind ik het leuk om het borduurwerk via deze foto nog eens te laten zien. Deze foto is een soort familie-produkie: ik maakte het borduurwerk op m’n zeventiende, m’n vriend maakte er een lijst omheen, en m’n kinderen maakten de boompjes. Ik zal deze foto maar even naar ze toesturen. Leuk om even te zien voordat we op maandagochtend weer aan het werk gaan, en hopelijk vonden jullie dat ook!

Geborduurd Amsterdam schilderij met Marklin huisjes

1 reactie op “Gezicht op Amsterdam met mos- en marklin-bomen”

  1. Het is leuk als een project staat en iedereen zich ermee en erom amuseert. Het is ook leuk als het weer opgeruimd wordt, geeft weer ruimte…. het allerleukste is een paar dingen -zoals de boompjes- nog even te laten staan en er iets “anders” mee te doen.
    We zijn als kinderen in speelgoedland, maar het is belangrijk om ons innerlijke kind te beminnen en gelukkig te houden. Dat doe ik ook met mijn poppenhuizen/miniaturenhobby en voel mezelf heel tevreden bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013