Gidsen voor breisteken

Breisteken boeken

Laatst stond ik voor een brei-kraam op een crea-beurs en raakte ik aan de praat met iemand. Ze vertelde dat ze overal op zoek was geweest naar het Phildar breisteken-boek. “O, die heb ik te koop!” zei ik. Maar nee, uiteindelijk had ze hem weer gevonden, nog bewaard van vroeger, en ze was daar zo blij mee want alles staat erin, zei ze. We kregen een leuk gesprek met veel herkenning over en weer en op die kraam kocht ik drie bollen wol waar ik ook nog over wil bloggen. Weer thuis probeerde ik dat andere Phildar-boek toch nog even te zoeken (hier staat het nog op een oud blogje), maar het bleek al verkocht. Het leek me leuk om die twee Phildar breiboeken bij elkaar op de foto te hebben. Nu dat niet ging zocht ik een ander overzichtsboek op met verschillende steken. Dat is het groene boek, met maar liefst 500 steken. Het staat in m’n shop. Terug naar het Phildar-boek want dat is dacht ik ongeëvenaard in opzet en uitvoering. Het stamt uit 1986 maar is eigenlijk tijdloos en kan goed concurreren met nieuwe gidsen die nu worden uitgebracht. Het bijzondere van dit Phildar-boek wat ik nu in m’n shop plaats, is het overzicht van tweekleurige steken, van kabels, van jacquard en van ajoursteken. Het andere boek behandelde meer de ‘gewone’ steken. Het fijne van dit soort boeken vind ik dat je zelf een steek kunt uitzoeken bij de wol die je hebt. De wol bepaalt of een steek ‘past’, maar de steek bepaalt weer of de wol tot z’n recht komt. Handig om dan een overzicht te hebben.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Gebreid poppetje

Kunstbreien

Caroline, Linda, Sandra en Diana

Glorious Knitting

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen