Give away

De give-away-patronen om iets voor kerst te borduren zijn gister op de post gegaan.
Nu ook nog een give away voor bloglezeressen die geen zin hebben om zelf iets te borduren: deze Kathe Kruse-ezeltjes van vilt.
Wil je meedoen? Laat dan een reactie achter onder dit blogje.
Doe je dat liever niet of vind je dat lastig? Mij mailen kan ook.
Dit aanbod geldt twee dagen: vandaag (di) en morgen (wo.) Op donderdag gaan de ezeltjes dan op de post, op weg naar een andere kerststal.

7 gedachten over “Give away”

 1. goedemorgen !
  Het is aardig van je , zo’n leuke – geef weg – actie !
  En ik heb 2 van de oude – antieke- KK popjes , een uit 1920
  een met brede heupen en aangenaaide duimen, met
  beschilderd hoofdhaar , en een uit 1948 , vlak na de oorlog ,
  mijn Kaatje , met haren om te kammen en een van Tortulon
  gemaakt gezichtje .
  En ik ben hier een ‘stille ‘ lezer , en kijk vaak naar het aanbod
  van de zijden handwerkkaarten hier in de shop !
  Fijne dag ! Groetjes van Margot , Enkhuizen

 2. Ik ben gek op ezeltjes, het zijn de harde werkpaarden in veel ontwikkelings landen. Zo heb ik eens een reportage gezien van een internationaal opererende stichting Brook Foundation die zich bezig houdt met de gezondheid van ezeltjes die vaak door hun eigenaar zijn verwaarloosd of worden afgebeuld, en ik ben op een vakantie naar Engeland ook op het Eiland Wight bij een hele boerderij geweest waar afgedankte en gepensioneerde ezeltjes verbleven die hier hun laatste jaren in alle rust kunnen doorbrengen.

 3. Je kunt een ezel niet gelukkiger maken door ìn zijn oren te kriebelen (zo half van achteren bij zijn hoofd staan en de beide handen in zijn oren): de onderlip gaat hangen en hij staat bij wijze van spreken te kwijlen van genot. Eerst even een rare gewaarwording, maar dan zó lief. Werkt bij elke ezel die ik ooit heb geaaid. Was een tip van een Duitse ezelboer, die ook exemplaren redde. Leuke, lieve en slimme dieren. (Me niet mee laten loten hoor.)

 4. Ik heb geen bijzonder verhaaltje maar aan mijn kersttak met gebreidde ballen is nog wel een plekje voor een paardje.Wie weet…….

 5. Hallo ezeltjes-liefhebbers en give-away-loters,
  Leuk, jullie reacties! Ik vond het mooi hoe Jannie in haar reactie benoemde hoe ezels in sommige landen worden afgebeuld en slecht verzorgd. Gelukkig dat daar ook aandacht voor is gekomen, wat altijd eerst via bewustwording gaat.

  Zelf heb ik nog een sterke herinnering een een ezeltje in een vervolgverhaal in de Tina. Een meisje Nita Niemand zwierf met haar ezeltje door de wereld en werd soms wreed weggestuurd. Het ezeltje was alles wat ze had. Dat ezeltje was zò lief getekend, in al die honderden plaatjes van het stripverhaal, dat ik vanzelf ook liefde voor dit mooie dier kreeg.

  Er waren ook nog een paar reacties per mail binnengekomen, dus ik kan helaas niet iedereen een vilten ezeltjes sturen. Bij de patronen-give-away kon ik wèl iedereen wat sturen maar hier lukt dat dus niet.
  De winnaars hebben van mij reactie gekregen en dan gaan de ezeltjes vandaag op de post.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.