Give away: antiek tasje

Over een uur wordt er weer een twee-wekelijkse nieuwsbrief verzonden en vlak van te voren bedenk ik ineens nog iets: Een give away!
Die zou ik kunnen beperken tot alleen nieuwsbrief-lezers (een hele grote groep inmiddels) maar nee: iedereen mag meedoen!

Dit antieke kralentasje komt van de enige antiekmarkt die deze zomer werd gehouden. Een bijzondere markt dus. En ook een bijzonder kralentasje! Zulke mooie dingen werden er vroeger gemaakt!

Wil je kans maken om dit antieke tasje te winnen? Laat dan een reactie hieronder achter.
Wat voor soort reactie kun je geven? Alles wat je wilt! Vertel hoe jouw zomer is geweest, of welk handwerk je hebt gemaakt, of wat je leuk vind aan m’n blog. Ik ben in deze twee weekse-periode weer 25 keer aan het woord geweest, en nu is het jullie beurt! Vertel maar gewoon wat!

Ik had maar kort tijd om m’n ideetje te realiseren, want de nieuwsbrief gaat zo weg. In de gauwigheid pakte ik drie vruchten van de Liquidambar (boom), om de maat van het tasje aan te geven.

Op de laatste dag van augustus maak ik de winnaar bekend. Doe mee!

17 gedachten over “Give away: antiek tasje”

 1. n.a.v. kralentasje.

  Waarom ik Tweedehandswerk zo’n leuke blog vind.
  Niet alleen leuk maar ook belangrijk als eerbetoon aan al die vrouwen die generaties lang handwerken gemaakt hebben, niet alleen als een leuke hobby maar ook vaak met veel vakmanschap.
  Helaas is het vak handwerken min of meer uit beeld verdwenen, in mijn ogen een overreactie op de emancipatie waar handwerken weggezet werd als tuttig enz. enz. hierdoor is veel kennis en kunde bijna verdwenen, maar nog niet helemaal gelukkig. Het wordt weer gewaardeerd. De blog Tweedehandswerk helpt mee om deze vorm van ambacht te behouden, dank voor alle inzet!

 2. Het Tweedehandswerkblog lees ik met erg veel plezier. Al meerdere jaren. Wat is er veel herkenning en wat roept dit blog veel herinneringen op. Er komen handwerkboeken en tijdschriften voorbij die ik zelf heb of ken van anderen. Er worden werkjes getoond die ik ook heb gemaakt enz.
  Wat ik zo origineel vindt zijn de foto’s met handwerk in een speciale omgeving.
  Margriet, wat laat u mij elke keer weer genieten van de originaliteit en van het vertellen over doorn gemaakte en verkregen handwerken.
  Dank u wel voor het delen. Hgr. Ann

 3. Wat heb je weer een mooie foto gemaakt, prachtig tasje op oud linnen. Geniet van je blogjes over allerlei handwerken. En wat zijn we blij dat we zelf ook handwerken, zeker in deze tijd.
  Margriet, groetjes en blijf gezond.

 4. Engelien Ligtenberg

  Wat een schitterend tasje.
  Perfect voor in mijn etalagekastje die op een tafeltje staat.
  Heerlijke vakantie gehad. Niks geen verplichtingen, die toch al minder waren door de coronatijd.
  Veel gequilt aan een nieuwe deken voor ons bed.
  Vroeg in de ochtend fietsen en s, middags kon je ons vaak op het strand vinden.
  Zo jammer dat het nu wel weer richting de herfst gaat.
  Het daglicht is al weer anders, zeggen wij tegen elkaar.
  Maar alle comfort in huis is ook weer aantrekkelijk met een vaste kraan en toilet.
  Wat waarderen we dat altijd weer na ons camperen.

 5. Marian Bontenbal

  Lieve Margriet,
  Wat heb ik genoten van al jouw blogjes, zeker in de afgelopen maanden.
  Het voordeel van deze coronatijd is wel dat ik veel heb kunnen handwerken. Temeer omdat ik sinds januari met vervroegd pensioen ben.
  Ik hoop nog veel van jouw handwerkinspiraties op te steken.
  Lieve groeten
  Marian

 6. Wat een enig tasje. Het wordt nog lastig voor je om te bedenken wie het krijgt. Ik gun het alle dames hierboven en die deze keer niet mee.

 7. Beerta Bosch-Wichers Hoeth

  Iedere dag klik ik jouw blog aan en bijna altijd is er wat te lezen. Heerlijk! Mooie foto’s en heel gevarieerd en interessant . Het is een heel mooi tasje maar ik wil het niet hebben. Ik heb zoveel spullen, boeken, materiaal en maaksels. En ik ben nu op een leeftijd dat er meer weg moet dan erbij komt. De schrik slaat me om het hart als ik aan erhuizen denk. Maar ik teageer om je layen weten dat ik zo geniet van je blogs.

 8. Elke keer verheug ik me erop om je blog te lezen, en als ik dan al die mooie handwerkjes voorbij zie komen, dan denk ik ; had ik maar meer naar mijn moeder gekeken met handwerken, ze kon zo goed handwerken waaronder bv haken(hoe fijner hoe mooier). Maar men is nooit te oud om te leren, dus quilt en borduur ik nu graag. Op mijn handwerkkamer heb ik mijn rariteiten kabinet staan waar ik diverse antieke en oude handwerkjes in heb liggen, dus daar zou ook dit mooie tasje tussen passen.
  Ik hoop dat we nog lang van je verhalen kunnen en je shop mogen genieten, veel succes Margriet.

 9. Agnes Polkerman

  Dag Margriet,

  al heel lang lees ik je blogberichten met veel plezier en zie ik de handwerkjes voorbij komen. In het verleden veel gebreid, geborduurd en gequild, maar het blijft er wat bij. Iedere keer denk ik dat het zo fijn zou zijn om ook weer met iets creatiefs te beginnen en word ik weer helemaal enthousiast.. Omdat ik een liefhebber ben van handwerk en het tasje prachtig is, doe ik graag mee….
  Vooral bedankt voor alle berichten en de mooie handwerken die je laat zien, ik hoop er nog lang van te mogen genieten.

 10. Wat een leuke give-away. Ben al enige tijd op zoek naar een oud kralentasje… en tja dan moet je natuurlijk reageren.
  Handwerken is al vanaf mijn jeugd mijn grootste hobby. Ik snuffel graag op antiek/brocante markten, maar ja dat ging dit jaar dus niet door.
  Jouw blog lees ik regelmatig en dan geniet ik van de mooie foto’s en de verhalen die je erbij schrijft. Het doet mij regelmatig terug denken aan vroeger.

 11. Hallo Margriet, wat laat je ons prachtige dingen zien. Gelukkig kunnen we nu veel leuke dingen maken. In de tijd van mijn moeder en schoonmoeder moest het allemaal vooral functioneel zijn!
  Ook al ;ben ik nu ook “gepensioneerd” ik geniet van al dat moois wat ik nog zou willen maken. Dat tasje is een leuke vondst, ik vind het prachtig.

 12. Dag Margriet,
  Nog maar pas heb ik je blog ontdekt. En o, wat een herinneringen komen voorbij. Ook zo knap dat je elke dag wel weer iets nieuws heb om me over te verwonderen. Heerlijk!
  We zijn net terug van vakantie en hadden het heel erg heet en warm en klam. Handwerken is er niet van gekomen al had ik wel een kleedje mee dat nog af moet. Zonder vergrootglas gaat het niet meer.
  Deze vakantie heb ik juist veel gelezen.
  Dit tasje zou ik graag aan mijn schoonzus geven. Zij is altijd helemaal idolaat van “tasjes”
  Deze zou qua kleurstelling heel goed bij haar passen.
  Groet, Tineke.

 13. Dag Margriet,
  Tweedehandswerk is een heerlijke blog die ik al lang bekijk. Als quiltster is het ook interresant om eens ook te breien en haken met kraaltjes of iets te borduren. Het oude kralentasje is prachtig, daarom doe ik graag met de verloting mee.
  In de coronatijd is onze quiltbee van 8 lieve dames begonnen met de stonefieldquilt.
  na ieder blokje wat af was een foto rond sturen zorgde dat we een gezellig contact hielden.Dat was onze manier om op een gezellige manier de stille weken te vullen.

 14. Heel hartelijk dank voor al jullie reacties! Ik vond het fijn om wat over jùllie handwerk-bezigheden te lezen en ook heel fijn om al jullie waardering voor mijn blog te lezen!

  Het tasje stuur ik op naar Ann!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.