Give away: Drie boeken Fijne naaldkunst!

“Generaties vrouwen over de gehele wereld hebben hun creativiteit tot uitdrukking gebracht toen zij voor zichzelf, hun gezinnen en hun families naaiden. Uit deze erfenis levert Fijne Naaldkunst een schat aan exquisite patronen die de werkelijk fascinerende kant van de naaldkunst samenvat. Vaardigheden als kantklossen, frivolité, Ierse kant, netknoopwerk en wolbloemen borduurwerk zijn vertaald in schitterende huiselijke en modische accessoires U kunt kiezen uit een grot assortiment werkstukken reikend van een ingewikkeld randje aan een miniscuul zakdoekje tot een deurgordijn in kant-haakwerk. Vele van de voorbeelden zijn het waard tot erfstukken gepromoveerd te worden…”

In deze inleiding van dit boek uit 1978 worden drie dingen gezegd, die wat mij betreft ook helemaal waard zijn om genoemd te worden:
– Al vele generaties hebben zich bezig gehouden met handwerk; wij sluiten er alleen maar bij aan.
– Boeken zoals deze maken de vertaalslag van oude handwerken naar nieuwe toepassingen
– en Mooie werkstukken worden Latere Erfstukken voor de mensen nà ons!

En dan is er nog de titel: Fijne Naaldkunst! Dat omvat alle technieken en mogelijkheden: Macramé, Haken, Breien, Doorstopwerk, Kantklossen, Borduren, Frivolité en nog veel meer. Eigenlijk alle onderwerpen waar ik graag oude boeken over in m’n shop heb. Fijne Naaldkunst is er voor Fijn Handwerken!

Drie van deze boeken wil ik weggeven! Ik vind ze helemaal passen bij een feestje. Het was ook een soort van feestje dat ik het volhield om jarenlang naar oude handwerkboeken te speuren en die onder de aandacht te brengen. Nu via een give-away deze boeken onder de aandacht. Drie om weg te geven en het vierde exemplaar van Fijne Naaldkunst blijft dan in m’n shop. Want zulke boeken moeten ook in mijn shop beschikbaar blijven! Een boek als dit laat duidelijk zien hoe telkens weer handwerk van vorige generaties is verzameld, bestudeerd en doorgegeven aan nieuwe generaties. En daar doe ik dus ook aan mee, via dit boekenbestand.

Wat moet je doen om voor een exemplaar in aanmerking te komen?
Laat een reactie achter onder dit blogje. Per mail mag ook en dan kan ik je reactie er (anoniem) bij plaatsen, als je liever niet zelf op een blog reageert.
Onder de gegadigden verloot ik komende dinsdag 25 april drie boeken.
Vertel bij je reactie ook iets over wat je van m’n shop vindt, of er misschien zelf wel eens iets uit hebt besteld. Of dat je de boeken herkent omdat je ze zelf ook hebt. Ik zou het leuk vinden als je er wat bij schrijft.

10 gedachten over “Give away: Drie boeken Fijne naaldkunst!”

 1. Weer zo’n mooi boek!
  Jij hebt een neus om ze te vinden en ons te laten meegenieten.
  De oudere boeken zijn vaak wat “gezelliger”dan de nieuwe in mijn optie.
  De nieuwere boeken zijn zakelijker,moderner
  Ga zo door met mooie voorwerpen te vinden en ons er over te vertellen en in de shop te zetten.

  1. Lisette de Rooij

   Ik vind het altijd een hele fijne dag om bij jou boeken te zoeken. Vinden. Vooral voor de opleiding die ik volg. Hier heb je ouderwetse technieken voor nodig. Dank je wel voor al je boeken, tijdschriften en handwerk ideeën.

 2. Hallo Margriet,
  Gefeliciteerd met het bereiken van je mijlpaal. Iedere dag lees ik met veel plezier je blog, dankjewel hiervoor. Ik zou graag in aanmerking komen voor het boekje fijne naaldkunst. Zelf doe ik aan kantklossen en heb ook al eens een boekje hierover bij jouw besteld, waar ik erg blij mee ben. Handwerken heb ik altijd al gedaan zoals onder andere ook borduren. Dit combineer ik ook wel met het kantklossen.
  Hartelijke groetjes, J.

 3. Wat een prachtig oud boek. Veel technieken heb ik vroeger geleerd, maar er zijn er een paar die een opfriscursus nodig hebben. De cover is een feestje op zich. Wat een prachtige naaidoos!

 4. Jeannette Schröders

  Allemaal mooie creatieve boeken en handwerkjes waar we van mogen genieten en bestellen, hele leuke site, veel groetjes Jeannette

 5. Echt een hebbeding dit boek. Ik heb ook al een paar “oude” handwerkboeken. Steeds weer een feestje om er in te kijken. Ik heb reeds boeken over merklappen bij je besteld. Uren plezier aan beleefd.
  Groetjes en doe zo voort, Godelieve

 6. Marian Hofman

  Ik ken het boek niet ……maar zie macramé staan dat heb ik 2 jaar geleden met leerlingen uit groep 7 gedaan.
  Wat waren de jongens en meiden enthousiast. Al 7 jaar geef ik op dinsdag middag 2 groepjes leerlingen uit groep 3 tot 8 handwerkles, en jawel ook de jongens doen mee en zijn super enthousiast vilten, vorkbreien, borduren, naaien, Smyrna, macrame, haken, weefwiel, stoppen en breien het is allemaal voorbij gekomen de achterliggende jaren.
  Wie weet ontdek ik nog iets nieuws in het boek wat ik kan gebruiken bij de handwerklessen.

 7. Ellen Verharen

  ook ik vind het heerlijk om in oude boeken te neuzen.
  Daarom wil ik graag deelnemen aan je actie. Hopelijk heb ik geluk.
  Ik geniet iedere keer weer van je blog en je aanbod.
  Blijf aan de slag !!

 8. Hallo Margriet,
  De aanleiding van dit bericht is je give away van het boekje Fijne Naaldkunst. Daar willen wij ons bij deze graag voor inschrijven. Al een hele poos lees ik iedere dag je blog. En dat doe ik niet alleen maar samen met enkele vriendinnen die niet meer in mijn buurt wonen. Wat we gemeen hebben is onze passie voor handwerk en ook het maken van miniaturen. We hebben allemaal een poppenhuis en juist daarvoor zijn we altijd op zoek naar oude (maar soms voor ons toch nieuwe!) handwerktechnieken. Inspiratie daarvoor te over op jouw blog! Heerlijk om er in het archief te verdwalen! Het maken van handwerkjes in het klein kunnen we gerust onze passie noemen. En omdat het zo klein is, hebben we letterlijk genoeg ruimte om zoveel mogelijk technieken uit te proberen en te vertalen naar het kleine. Zo zal dit kleedje, (ik weet niet of de foto meekomt) gemaakt naar aanleiding van jouw blog over ruitverandering op 16 jan jl., je vast bekend voorkomen. Het prikkertje geeft aan hoe klein het in werkelijkheid is. Met zoveel plezier gemaakt en uiteindelijk een prachtige miniatuur “met een verhaal” geworden die toegevoegd kan worden aan onze verzamelingen. Dat verhaal maak jij natuurlijk ook deel van uit! Je weet het niet maar eigenlijk ben je voor ons een belangrijk “lid” van de club, hoor! De titel van het boekje “Fijne Naaldkunst” is voor ons een belofte om “op afstand” nog meer samen te mogen handwerken, nieuwe technieken uit te proberen, elkaar te inspireren en elkaar te bezoeken met prachtige miniatuur handwerkjes. Ons volgende project is een “zondags kussentje” van jou in miniatuur te maken. Is alleen de vraag nog welke …. 😉 … Natuurlijk dingen we graag mee naar een boekje van Fijne Naaldkunst maar bovenal heb ik deze gelegenheid aangegrepen om jou bij deze eens te bedanken! Voor jouw onuitputtelijke inbreng en het delen van handwerk kennis. Weet dat we het enorm waarderen. En O ja, ons clubje schrijft zich in voor maar 1 boekje want dat delen we uiteraard.
  Hartelijke groeten van Monique

 9. Beste Margriet,

  Allereerst een dikke proficiat met toch wel een mijlpaal in je blog verhaal. Wij zijn vandaag al een eindje verder dan 10 000 ste Blog. 😃
  Dagelijks kijk ik enthousiast uit naar jou nieuwste Blog of Blogs. Zo volg ik dagelijks het nieuws op Handwerkvlak. Zelfs wanneer het zuur weer is wordt je nog goed gezind. Dat is een gave. Gewoon fantastisch! Blijven verder doen…. 👌🍀
  Graag zou ik mij willen inschrijven voor het boekje “Fijne Naaldkunst”
  Zelf doe ik vrijwilligerswerk bij serviceflats. De bewoners zijn steeds enthousiast over handwerken.
  En dan komen steeds ludieke verhalen naar boven. 😃 Je wordt er gelukkig van.

  Graag wil ik jou nog heel veel succes wensen!
  Met vriendelijke groet,
  Rika

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.