Give away: Het Komplete Handwerken

Er is maar één uitgave die het volop verdient om Het Komplete Handwerken te heten. En dat  is de drie-delige uitgave uit 1975 onder de redaktie van Henriette en Henk Beukers en Marrie Stortenboom. Henriette schreef destijds in haar voorwoord:
Het grote voordeel van Het Komplete Handwerken vind ik, dat alle mogelijke technieken bij elkaar, in één geheel zijn opgenomen. Daardoor kon ik een aantal algemene dingen, die bij heel veel technieken voorkomen, in het begin samenvatten. Ook het onderdeel materialen is eigenlijk op elke techniek van toepassing. Bij het onderdeel standaardpatronen heb ik de meest voorkomende onderwerpen in hun algemeenheid besproken en aan de hand van die gegevens kunnen ze voor vrijwel elke techniek gebruikt worden.”

Deze opzet is volledig geslaagd en lange tijd waren de mappen geliefde naslagwerken voor een hele generatie handwerksters. Werkelijk àlles wat met handwerk te maken heeft staat erin!
Opvallend is dat er veel foto’s en verwijzingen staan naar handwerk-beoefenaars en handwerktechnieken in het buitenland. Henk en Henriette Beukers hebben altijd oog gehad voor handwerk in andere landen, maakten zelf vele reizen en deelden daarna hun bevindingen met handwerkliefhebbers. Nadat deze prachtige drie-delige uitgave tot stand gekomen was, richtten zij het tijdschrift Handwerken zonder Grenzen op, en gingen als hoofdredaktie nog vele jaren door met hun zeer gewaardeerde werk om de universaliteit van handwerk toegankelijk te maken voor een nog groter publiek.

En nu is er ook maar één uitgave die het allerbeste past voor nog eens een give-away op mijn blog: deze drie mappen!
Al bijna zeven-en-een-half jaar heb ik geblogd over allerlei handwerkzaken. Lang niet zo uitgebreid als in Het Komplete Handwerken, maar wèl met veel afwisseling. Deze drie mappen kreeg ik gister van iemand en toen bedacht ik: die worden voor een grote give away!

Wie in aanmerking wil komen mag een berichtje hieronder achterlaten. Ik vind het leuk als je er nog wat bijschrijft.

Voor alle handwerkliefhebbers geldt: mocht je een keer in de gelegenheid zijn om deze mappen te kunnen aanschaffen, aarzel dan niet. Want het is echt waar: werkelijk àlles staat er in! Na al die jaren zijn het nog steeds zeer fraaie, niet verouderde en uitermate informatieve handwerkmappen.
En voor wie deze mappen nog heeft staan: eigenlijk zou je ze gewoon weer eens uit  de kast moeten pakken en weer eens doorbladeren. Dan merk je dat er veel meer in staat dan je nog wist, ook omdat je aandacht nu vaak verschoven is naar andere interesse-gebieden.

Dus als je een kans wilt maken: laat een berichtje achter en wie weet stuur ik deze mappen dan straks naar je toe!
Meedoen kan tot en met de laatste dag van mei.

8 reacties op “Give away: Het Komplete Handwerken”

 1. hoi hoi,
  graag waag ik een kansje!
  na het schilderen kwam haken,breien,toen een tennisarm, van het breien, daarna spinnen, op een spinnewiel he niet in de sportschool, wol verven , katoen verven en daar “”moet” je wat mee, dus nu ook quilten. wie weet wat voor nieuwe hobby s er met deze boeken tevoorschijn komen!
  groetjes marian

 2. maria grobben

  Het zijn prachtige boeken. Kijk er vaak in om wat op te zoeken. Heb ze bij jou gekocht, Margriet.
  Ben er nog steeds blij mee. Aanbevolen!!!!

 3. Twee jaar geleden gingen we kleiner wonen,veel naar de kringloop gebracht ook deze mappen..Zijn inderdaad heel goed.De merklap die je ziet heb ik nog wel..

 4. Christine Helm

  Ich besitze die deutsche Ausgabe “Die ganze Welt der Handarbeiten”. Für jede Handarbeitsliebhaberin ein ganz tolles Standardwerk. Einfach schön!

 5. De enige keer dat mijn moeder naar de Huishoudbeurs was en het enige wat ze mee terugnam: een abonnement op HKH. Ik mocht elke keer de mappen vullen wanneer er weer een nummer in de brievenbus lag. Ik heb ze dus ook nog staan, als erfenis. Inderdaad mooie inhoud! Succes met de give away!

 6. els godfroij

  Ik ben erg nieuwsgierig naar de inhoud van de mappen. Er zijn soms projectjes die ik graag op een bepaalde manier wil afwerken, maar niet weet hoe. Bijvoorbeeld, mooie open randen maken om een zelfgeborduurd tafellaken af te werken. Er ligt een stapeltje merklappen die ik af wil werken met een open rand. Misschien staan er ideeën en technieken in zo’n map.
  Ik borduur graag en maak met veel plezier kleurige scrapquilts maar ik zou ook wel eens een ouderwetse pannenlap willen leren haken. Ik doe graag mee aan de giveaway.

 7. Margreet beekman

  Toen deze serie uitkwam begon ik te verzamelen. Daarna in een vlaag van opruimwoede weg gedaan. Spijt als haren op mijn hoofd. Band 2 een paar jaar geleden in een kringloopwinkel gevonden. Band 1 en 3 blijft speuren. Graag doe ik een gokje om band 1 en 3 te winnen. Deel 2 blijft van beschikbaar voor een andere liefhebber. Het echtpaar Beukers heeft me al zoveel (informatief)handwerkplezier bezorgd

 8. Margriet Hof

  Bedankt voor jullie reacties. Herkenning, bij sommigen die deze mappen hebben of er goede herinneringen aan hebben. Spijt, bij sommigen die ze wegdeden. En nieuwsgierigheid naar wat er allemaal voor moois in deze mappen te vinden is.
  Ik wil graag zoveel mogelijk mensen die reageerden blij maken. Door de reactie van Margreet kwam ik op de gedachte om de mappen te splitsen.
  Deel 1 en 3 kan ik dan naar Ma sturen.
  Nog een keer deel 1 en 2 naar Els.
  En deel 1 en 3 naar Margreet.
  Veel plezier ermee gewenst! En ook aan anderen die deze mappen misschien nog ergens tweedehands kunnen vinden, want ik ben na deze aktie ‘uitverkocht’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013