Give away

Knipplaat aankleedpoppen Walcherse klederdracht

Ik heb twee-en-een-half-jaar elke dag geblogd!  Een paar weken geleden zei ik dat mijn blog Tweedehandswerk een half jaar bestaat, en kondigde ik een give-away aan. Nu is het iets later en kom ik met 2,5 jaar aanzetten! Gaat snel bij mij! Hiervóór had ik een andere blog, waarop ik ook veel schreef over borduren. Ik heb nog een maandje overlap gehad en daarna besloot ik me alleen te richten op het handwerk. En dat heb ik dus nu (ruim) een half jaar gedaan! Tijd voor een give away!

Veel vrouwen in onze tijd hebben het handwerken weer ontdekt en genieten volop van haken en breien. Daarbij wordt ook vaak de aandacht gericht op de klederdrachten. Niet alleen vanuit nostalgie, maar ook vanuit bewondering voor wat ze vroeger maakten. Ik denk dat deze knipplaat veel mensen wel zal aanspreken, en anders misschien hun dochters? Probleempje is alleen: hoe stuur ik hem op? In een koker moet hij als pakketpost worden verstuurd en dat is helaas prijzig. Een optie is ook dat ik de stukken losknip zodat het in een A4 envelop verstuurd kan worden. Maar dat is een stuk  minder leuk (letterlijk: dan is hij stuk…)
Wat betreft m’n give-away heb ik het volgende gedacht: één stuur ik per koker naar de ‘winnaar’ van mijn give-away. Wil je daarvoor in aanmerking komen: reageer dan op deze blog. Dat kan via de contact-knop of via de reactie-knop. Uit alle reacties ‘trek’ ik Detail knipplaat klederdracht Walchereneen naam, en daarna vraag ik je om je adres.
Ik wil graag nog meer mensen blij maken, dus ik wil ook twee platen sturen naar anderen, maar die knip ik dan los, zodat voor mij de verzendkosten minder oplopen.
De overige platen plaats ik voor een laag prijsje in m’n shop. Daar kun je aangeven naar welke verzendkosten je voorkeur uitgaat, en die komen dan (zoals gebruikelijk) voor rekening van de besteller.

De platen zijn behoorlijk groot. Voor de foto heb ik er wat breinaalden en haaknaalden bijgelegd, als referentie. Hoewel breien en haken heerlijk is om te doen, duurt het natuurlijk wat langer om iets te maken. De snelste manier om een pop van klederdracht te voorzien is: haar aankleden met een knip-werk!

Je kunt tot en met maandagmiddag reageren.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Handwerk in de sneeuw

Oranje gehaakt

Maan en zwaan

Geregistreerde en gereanimeerde randen

Reacties

 1. De plaat is mooi de eerste maal dat ik dat zie groetjes Marie-Claire

 2. Truus uit Drenthe zegt:

  Dit doet me denken aan de aankleedpoppetjes van vroeger.
  Leuk om je blog ontdekt te hebben-heb genoten van je verhalen over het Quiltfestival in mijn Groningen,ook al woon ik nu in Drenthe
  goed weekend
  groetjes,Truus

 3. Prachtig om deze aankleedpoppetjes bij je te zien. Al zo lang staat bij mij een logje in de planning over dit onderwerp, maar telkens komt er iets anders tussendoor. Ze zijn tegenwoordig weer erg geliefd!
  Een fijn weekend met mooie handwerken!

 4. Klazien zegt:

  Lekker nostalgisch die aankleedpoppen. Ik doe mee en wil wel zo’n plaat winnen!

 5. Leuke knipplaat, en leuke website! Ik waag graag een gokje om de aankleedpop te winnen.

 6. Ik doe mee en wil wel zo’n plaat winnen. Leuk idee!

 7. Margriet Hof zegt:

  Afsluiting give away op 24 juni: ik heb uit de namen van degenen die reageerden de winnaars ‘getrokken’ en stuur hen de knipplaat toe!

 8. Heel erg leuk dat knipwerk uit Walcheren . Heeft u ze nog? Wat kosten ze per stuk? Kunt u mij hierover informeren

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen