Goed kersen eten

Vandaag heel fijn met iemand kersen gegeten, wilde ik schrijven, bij wijze van spreken dan, want in werkelijkheid dronken we koffie. Wat was het fijn om na lange tijd elkaar weer te zien! Maar kan ik die uitdrukking wel gebruiken, bedenk ik me nu, want meestal wordt er gezegd dat het juist slècht ‘kersen eten’ is met iemand. Ik zocht het op en vond een artikel van een filosofe die de uitdrukking ook graag een positieve wending wilde geven. Zij heeft als uitgangspunt dat de mens altijd in gesprek blijft. Dankzij zijn vermogen om te denken, te spreken en te verbeelden is de mens altijd aangewezen en aangelegd op de ander.

En dat is precies hoe ik het vandaag ervaarde: Het was waardevol om weer contact te hebben, m’n gedachten onder woorden te brengen, feedback te geven en te ontvangen en met elkaar vèrder te komen in het nadenken over alles wat er gebeurt.
Waarom ik dan geen schilderijtje van twee kopjes koffie laat zien? Dat had ik niet. En dit schilderijtje heb ik wel. Ik heb het net nieuw, en wat ik nieuw heb wil ik dan ook graag laten zien. Ook dàt is een aspect van de immer-doorgaande uitwisseling! Een aspect van het met elkaar in contact blijven door de ander te wijzen op dingen die je opvallen en die je de moeite waard vindt om tegen een ander te zeggen of te laten zien. Zo’n uitwisseling is verrijkend en helpt je verder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.