Gouden koets in Apeldoorn

Gouden Koets langs Hofvijver

Het is toegestaan om foto’s te maken van de Gouden Koets.” En die koets bevindt zich voor een paar dagen in Apeldoorn! Als je de website van paleis het Loo leest, dan kun je die zin daar lezen. Dat het toegestaan is om foto’s te maken van de Gouden Koets. Gedurende vier dagen is de koets daar te zien voor belangstellend publiek (ze hadden het over lange rijen). Na deze bijzondere vier dagen, zal de Koets nog een keer dienst doen tijdens Prinsjesdag, en daarna zal de koets voor lange tijd in reparatie gaan. Tijdens komende Prinsjesdagen zal dan de Glazen Koets gebruikt worden.

Paleis Het Loo viert het 200 jarig bestaan van hetDetail borduurwerk gouden koets Koninklijk Staldepartement. Er zijn paarden, historische rijtuigen, auto’s, een bus en sledes van dichtbij te bekijken. En er is twee keer per dag een defilé, waarbij de spreekstalmeester toelichting geeft bij de verschillende aanspanningen van rijtuigen en de auto’s. Naast de Gouden Koets is er dus nog veel meer moois te zien. Dit evenement draagt de naam Paardenkracht & Autopracht.

De helft van deze vier dagen vol auto- en koets-pracht is dus al voorbij. En nu leek het me handig om dit blogje maar gauw te maken, en niet te wachten tot ik zèlf een foto heb gemaakt van de Gouden Koets (in mijn eigen woonplaats!). Ik wil er nog wel graag naar toe, en had nog een beetje het idee om dat vandaag te doen. Maar ik ging vanmiddag eerst naar een begrafenis van een jonge man, en daarna had ik toch niet meer zoveel zin om naar het paleis te gaan. Voor de overledene was er een zwarte rouwauto, maar er werd een hoofdstuk gelezen uit de bijbel en in dat hoofdstuk ging het over straten van goud. Toch weer goud dus. Dit laatste hoofdstuk uit de bijbel opent gouden perspectieven en is bijzonder troostvol.

En nu ben ik dus weer thuis na de begrafenis, en heb zin om nog even een blogje te maken. Morgen misschien naar de Gouden Koets? Misschien breng ik anderen nog op een idee want het is tenslotte een unieke gebeurtenis dat deze wordt tentoongesteld. Trouwens, die toestemming om foto’s te maken kan ik zelf ook wel gebruiken, maar dan voor een nieuwe foto van dit schilderij. Ik gebruik nu een oude foto, en die is wat geel. Maar het borduurwerk zelf is ‘in het echt’ prachtig! Het ontwerp is van Mies Bloch en bij de beschrijving van dit schilderij in m’n shop vind je nog meer informatie.
De Gouden Koets was in geborduurde versie al in Apeldoorn, en de echte is daar nu ook nog twee dagen. Daarna gaat de echte naar Den Haag. En de geborduurde? Die wil ik wel naar iemand opsturen als iemand hem wil kopen. Supertof: zo’n gouden koets!

1 gedachte over “Gouden koets in Apeldoorn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.