Goudgele boeken over weven

Goudgele weefboeken
Het viel me op dat veel boeken over weven een goudgele voorkant hebben. Ik legde ze bij elkaar, paar herfstblaadjes erbij en ze passen allemaal bij elkaar. Dat deden ze eigenlijk toch al: ze komen allemaal uit de ‘gouden tijd van het weven’: de sixties en de seventies! Voor de techniek maakt de ouderdom van de boeken weinig uit. Trouwens, één van deze boeken heeft in de inleiding ook een mooi zwamverhaal over de “‘primitieve mensen’ die maar weinig middelen hadden, maar toch ook al weefden.” Ach, ik begreep wel wat ze bedoelden; ze wilden ook benadrukken dat de techniek van het weven onveranderd is. Maar dat zeg je nu niet meer zo. Dus is er toch iets veranderd, in onze tijd! Maar wel is hiermee voldoende geïllustreerd dat deze boeken een plekje op m’n shop verdienen: bruikbaar, als altijd!

In die ‘gouden tijd van het weven’ werd het toen bekende boekje van Chetwynd wel op drie verschillende manieren uitgegeven (links onder liggen ze met drie verschillende voorkanten naast elkaar). Het werd destijds veel gebruikt. Nu weer? Dat is aan de nieuwe generatie wevers, maar ik stel ze vast beschikbaar.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Over gelijktijdigheden en de vogels die weer fluiten

Boek en handwerk van Balkan

Margriet (op m’n horloge)

Superfijn Samen

Reacties

  1. ‘Chetwynd’
    Hihi, ik dacht even dat je het woord ‘getwijnd’ bedoelde, maar na een blik op de foto begreep ik dat dat vermoedelijk toeval is… 😉

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen