Griekse geborduurde kleedjes

In m’n kindertijd kreeg ik oog voor handwerk uit het buitenland. M’n vader maakte verre reizen en dan nam hij wel eens wat mee. Een zilveren armband uit Israël, een sombrero uit Mexico en een wonderlijk kleed uit Peru. Van een oom en een tante die ook van reizen hielden kreeg ik ook wat, een leren tasje met gekleurde franjes en een rok van batik, en daar zat ik dan ik dan als kind heel lang naar te kijken. Ik vond het prachtig!

Later kocht ik zelf wel eens wat, meestal toeristensouvenirs die op tweedehands-markten terechtkwamen. Ik vond het speciaal: mooi handwerk uit het buitenland. Ik bewaarde alles in een doos en er kwam niet zo gek veel meer bij. Gewoon mijn eigen doos met mooie handwerkjes, want het moesten wèl handwerkjes met-een-verhaal zijn om in die doos te kunnen komen.

En daar gaan deze handwerkjes nu ook in. Ik kreeg ze vorig jaar van m’n dochter die ze voor mij kocht in Griekenland. Zo mooi gemaakt! Terwijl zij daar was, kocht ik in Nederland een pak Griekse koffie, met de bedoeling dat pak open te maken als ze hier op bezoek zou zijn met haar verhalen. Maar dat pak werd vergeten. Nu ga ik de komende week wat Griekse koffie drinken, want m’n voorraadkast is nog steeds niet leeg. Ook na de paastijd ga ik weer verder met elke dag iets Afmaken, Opmaken en misschien ook nog wel iets Schoonmaken. Ik vind het leuk, zo’n dagelijkse doelstelling. En straks misschien nog eens m’n doos met buitenlandse handwerkjes tevoorschijn halen om te zien wat er inmiddels allemaal inzit en om daar ook wat in te ordenen.
Ook nog een foto van de kleedjes zònder dat storende koffiepak:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.