Grijs gehaakt tasje

Grijs gehaakt tasje

Ik had even geen haak- of brei- of borduurwerkje omhanden en ik ging ergens naar toe waar ik wist dat ik gelegenheid zou hebben om iets te doen. De gedachte om handwerktijd onbenut te laten spreekt me niet aan. Dus pakte ik in de  gauwigheid een bolletje grijze wol uit m’n voorraad, stak een bijpassende haaknaald in m’n tas en ging op weg. Op de plek van bestemming begon ik gewoon te haken, nog niet helemaal zeker wat het zou gaan worden. Maar na een tijdje wist ik het: nog maar weer eens een tasje. Dat haakt lekker weg. Toen het bolletje wol wat kleiner was geworden, vouwde ik het lapje dubbel en besloot aan het hengsel te beginnen. Het bolletje wol werd nu wel erg klein en ik was niet zeker of ik wel genoeg zou hebben. Ik besloot aan het andere eind van het kleine wolletje te beginnen met het andere hengsel, en zo naar elkaar toe te haken. Ik haakte alles op en op deze manier werden de hengsels even groot. Ik hield nog een paar centimeter over om de boel aan elkaar te naaien (dat deed ik thuis) en toen had ik weer een tasje. Onder de pen op de foto zie je de twee draadjes die ik overhield: het hele bolletje gebruikt! Zuiniger dan dit kan denk ik niet.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Gehaakte ketting

Geborduurd leesplankje in de kist

Handwerk in de zomer

Hoe weet je of je de goede breinaald hebt?

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen