Groen geborduurd alfabet


Razendsnel groeit de heg weer dicht. In één week zien we de knopen opengaan en de frisse blaadjes tevoorschijn komen en elke dag wordt de beukenhaag weer wat groener.
Ik zocht iets wat ik er tegenaan kon zetten om de mooie groene kleur te benadrukken. Deze week is de groene kleur in al haar bijzondere kleurschakeringen te zien. Die hele aparte kleur van de blaadjes van sommige bomen vond ik terug in de kleur groen van de lettters van dit bekende Alfabet. Veel handwerksters kennen dit borduurwerk nog van vroeger. De letters waren ook als losse pakketjes te koop en die werden ook veel geborduurd. De borduurpatronen waren gebaseerd op tekeningen van Kate Greenaway.

Zoiets borduren gaat nìet razendsnel! Heel wat uurtjes zijn besteed om dit mooie schilderij te maken. Het resultaat is om gezien te worden, wie weet straks bij iemand aan de muur. En alle anderen wens ik voor vandaag een mooie dag toe, en vergeet niet te kijken naar al die kleuren groen die nu in de natuur te zien zijn!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Retro mandje voor breiwerk

Embroidery magic

Spelen met stro

Drie Engelse boeken over Kant

Comments

  1. Marion Strik zegt:

    Dit alfabet heb ik al jaren aan de muur, losse letters volgens mij ook tientallen van geborduurd, zo schattig die Holly Hobbiekindjes.

    • Margriet Hof zegt:

      Wow, dan heb je ze echt vaak geborduurd, als je ook tientallen losse letters hebt gemaakt! Maar het zijn dan ook patronen waar je niet gauw op uitgekeken raakt.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen