Guimpen in een huisje op een berg

Het laatste stukje over het smalle paadje lopen we naar boven. We zien het huisje nu liggen. We zijn benieuwd naar het uitzicht vanaf deze berg!

En daar is het dan: het uitzicht vanaf het terras voor het huisje! Wat heerlijk om hier een tijdje te zijn!
Maar na die eerste mooie dag begon het te regenen en soms was het dal in de verte niet meer te zien. Het was toen mistig en koud. Daarom ging ik eerst maar eens mijn guimpe-sjaal afmaken. Daar was ik thuis aan begonnen maar het was niet gelukt om hem af te krijgen. Hier lukte het wel.

Guimpen is uitstekend geschikt voor het maken van lange banen, bijvoorbeeld voor een sprei. Ik maakte deze sjaal extra lang, wel twee meter, en gebruikte een paar strengen pure wol. Nadat m’n sjaal af was kon ik hem gelijk goed gebruiken in Noorwegen.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Jacobean borduurwerk

Hand-werk

Zakken met teksten

Voortborduren op bekende steken

Comments

 1. Wat een prachtig plekje hebben jullie uitgekozen. En zo jammer van de regen!
  Varens en berken, mijn lievelingsplanten.
  Het lijkt me een inspirerende plek om met natuurlijk materiaal te knutselen en/of ontwerpen te bedenken.
  Ik ben nieuwsgierig naar de rest van de foto’s!

  • Margriet Hof zegt:

   Wat leuk dat jij zo van varens en berken houdt. Sterke en rustgevende begroeiing, die een heel eigen sfeer hebben, vooral bij veel regen. Het krijgt dan iets mysterieus. Ja, voor sommige foto’s hoefde ik maar te bukken voor wat mos of varens en dat gaf bij het borduurwerkje precies de goede look.
   Er komen nog veel meer foto’s, leuk dat je meeleest!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen