Haak maar aan!

Drie boekjes haakwerk

Sinds kort blog ik ook op een gezamenlijke blog met de allerbeste titel: “Haak maar aan“.
Dat is een gezamenlijke blog die door Joke Lindevrouw is opgezet. Honderd mede-auteurs kunnen daarop iets publiceren en gister schreef ik daarvoor mijn tweede stukje. Automatisch deed ik dat op dezelfde manier zoals ik het op mijn eigen blog ook ben gewend, maar door de moderater (Joke dus) werd dit wat anders vormgegeven. Dat zag ik zojuist, en ik vond het nogal grappig. Ineens ziet m’n stukje er héél anders uit! Zal ik het hier ook eens proberen?

We zijn met elkaar talloze nieuwe dekens aan het haken;
de één nog kleurrijker en kunstiger dan de ander.
 Vroeger werden er ook veel dekens gehaakt,
 maar meestal in het wit.
 En ze werden niet gezellig over de bank gedrapeerd,
 maar netjes over een bed gespreid.
 Ik heb zo’n hele oude gehaakte deken te koop
 en het is leuk om het verschil te zien met de dekens
 die nu weer worden gemaakt.
De witte sprei is gehaakt in banen
 en dat is natuurlijk een goed idee,
als je niet zo’n zwaar geval op je schoot wilt hebben
 tijdens het haken.
 De banen zijn later aan elkaar gezet.
Ik was verrast, toen ik nog zo’n heel
oud haak-tijdschrift tegenkwam,
 waarin vier van die oude patronen staan!
 Zo leuk om te zien en voor die tijd ook heel mooi afgedrukt op een zwarte ondergrond.Op dit stukje kreeg ik een reactie van iemand die schreef dat ze ook graag net als haar oma Gehaakte bedsprei in oude haakboekjeszo’n sprei wil haken. Dus ze bestelde één van m’n haakboeken. En ze koos precies één van m’n leukste. Van dit boekje “Fijn Haakwerk” had ik er vier, en nu nog één. Dus voor wie dit laatste oude haakboekje wil hebben, breng ik het nog maar even onder de aandacht. Het is hard gegaan in één jaar! Vorig jaar dacht ik nog: “Waar begin ik aan om deze oude (en soms verkreukelde) haakboekjes te verkopen? Maar ze zijn weer gezocht en geliefd en ik heb er verschillende verkocht. Vooral de Durable-boekjes waren fijn. Daarvan heb ik er nu nog één in m’n shop en ja: er staan ook patronen van (witte) spreien in!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Op bezoek

Wandeling op Wereldtijdpad

Beertje Paddington: coming home for Christmas

Geborduurde bloemetjes

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen