Haak mee! Haak in! Haak aan!

boek haken
Op zaterdag 17 september wordt tussen 12 en 14 uur de derde landelijke Haak In! gehouden. Dit heeft te maken met het burgerinitiatief De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld 

Een Haak in! wordt twee keer per jaar gehouden, in april en in september.
De bedoeling is om mensen op te roepen om -ongeacht wáár en met wié ze zijn- tussen 12 en 14 uur één of meerdere granny squares voor het Dekenproject te haken. De vierkantjes kunnen worden ingeleverd of opgestuurd naar de inleverpunten, waarvan de adressen op de facebookpagina Haak je aan? Haken is verbinden staan.
Iedereen kan iemand anders uitnodigen om samen een paar uur pagina uit boek hakensamen te haken (en koffie te drinken). Gewoon in een huiskamer of in een tuin. Of in een park of in het buurthuis. Of om het groots aan te pakken, dat kan natuurlijk ook.
De oproep om tussen twaalf en twee op de derde zaterdag van september te haken, wordt wereldwijd gedaan. Dus leuk om eraan te denken dat ze in Australië en Nieuw Zeeland er speciaal voor opblijven, om op hetzelfde tijdstip als bij ons een paar uur te haken. In Thailand is het dan avond en haken ze ook mee. En aanhakers in Canada en Amerika staan er vroeg voor op. Zoveel haak-connectie is vast enorm stimulerend! Aanhaken!
Het gaat bij dit haak-initiatief vooral om het haken van Granny-squares, om daarmee de grootste gehaakte deken van de wereld te haken. Maar als je misschien zin hebt om daarna ook eens iets anders te haken: wat dacht je van een gehaakte gitaar? Zulke (gekke) dingen deden ze ook al in de zeventiger jaren, en in die leuke oude retro-boeken vind je de patronen.

De organisatie van de Haak-In vroeg me om aandacht te besteden aan de happening van morgen, en ze sluiten af met: “Eigenlijk is er geen reden om niet mee te doen, want ben je onderweg dan haak je toch gewoon op het station, in de trein of bus, op de tribune tijdens de sportwedstrijd (van je kinderen), in het museum, de kantine, de camping etc.”

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Op de fiets en op visite

Borduurwerkjes zonnebloemen

Zonnebloemen

Vrolijke kleurtjes

Oude haaktijdschriften

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen