Haakwerkjes uitzoeken…..

Voor de eerste keer weer boodschappen doen tussen mondkapjesloze mensen zocht ik een XL supermarkt uit waarvoor ik speciaal naar een winkelcentrum verderop fietste. Ik had zin om gewoon lekker rond te lopen in die winkel en wat artikelen op te zoeken waar je even voor heen en weer moet lopen tussen de schappen. Dat had ik al een paar weken uitgesteld, en gepland voor deze vrijdag waarop alle maatregelen zijn afgeschaft. Er was wel een gezellige sfeer in de winkel. Je kon merken dat iedereen blij is om weer vrij te kunnen ademhalen. Praatje met de mevrouw voor me in de rij. Gewoon leuk, lekker als vanouds.

Maar dat was het toch niet. Helemaal niet ‘lekker als vanouds’. Want ik ben nog nooit eerder een supermarkt uitgelopen, en dat dan een jonge knul vraagt of ik een gratis krantje wil. Ja, dat nog wel, maar nog nooit eerder dat de kop van die krant dan luidt: “Oorlog in Europa”. Ik zei dat ik wel een krant wilde, maar geen abonnement, en dan vraagt hij natuurlijk “waarom niet?” en voordat je het weet zit je dan in een gesprek. Een heel ander gesprek als een paar minuten daarvoor in die kassa-rij. Toen ging het over vrij ademen, nu over vrij leven. “En hoe is dat dan voor jullie?” vroeg ik aan de knullen, want die andere was er nu ook bij gekomen. “Wij proberen er ons voor af te sluiten, zeiden ze allebei. Oorlog is vreselijk maar wij hebben in onze generatie al zoveel ellende in de wereld gezien. We proberen maar gewoon zelf door te leven en leuke dingen te doen.”

Na dat gesprekje fietste ik weer naar huis, met m’n krantje en m’n boodschappen. Ik had voor deze middag bedacht dat ik een klusje wilde doen waar ik me al een tijdje op had verheugd: al m’n haakwerkjes uitzoeken. Dat is een klusje waar ik normaal gezien helemaal in op kan gaan. Meestal vind ik het fijn om al die oude haakwerkjes te zien en te sorteren en er wat foto’s van te maken. Maar nu werkte het niet. Ik had er geen plezier in. Ik kon m’n aandacht er niet bijhouden.

Nog nooit eerder zo’n krant gekregen. De haakwerkjes weer opgeborgen.

1 reactie op “Haakwerkjes uitzoeken…..”

  1. Tja. Hier geen krant, wel de hele dag het journaal aan. Vreselijk dat er in deze tijd nog iemand aan “landjepik”doet, omdat hij iets (niet) wil dat iemand ( een land) iets doet: Lid worden van de NAVO. Zo veel mensen moeten lijden omdat er een persoon is die zijn zin wil doordrijven en daardoor doden en ontheemdenop zijn geweten krijgt. Zal hem blijkbaar een worst weten. Hij heeft geen eweten. Hopelijk is het snel afggelopen, voordat dit helemaal aat escaleren naar nog meer landen in oorlog. Ik zie hem er voor aan om zo zijn zin te krijgen. Zielig persoon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.