Handboek breien & haken

Iemand vroeg me of het oude ‘Handboek Breien en haken‘ (en kantklossen en frivolité, dit is het boek rechts op de foto) ook bruikbaar is voor deze tijd, waarin nieuwe garens en trends het haken en breien beïnvloeden.
Mijn antwoord: jazéker is zo’n oud boek opnieuw bruikbaar, maar daar moet je dan ook wel echt plezier in hebben. Deze oude handwerken zijn heel degelijk opgezet, bevatten veel informatie en de technieken worden grondig beschreven. Maar ik laat je ook graag een modern ‘Handboek Breien en haken‘ zien, wat ook de technieken presenteert, maar met veel meer aantrekkelijke toepassingen die passen bij deze tijd.

Dit bekende werk van Jaroslava Dovcová is ook in afzonderlijke delen verschenen: Handboek Haken en Handboek Breien. En die vervolgens ook nog weer in hardcover en softcover. En dat is een teken dat het een populair boek is, als een uitgever er brood in ziet om er twee uitgaven van te maken.
Dus nu kan vragensteller kiezen welk Handboek ze het liefst wil. Vanuit mìjn invalshoek vind ik het leuk om beide boeken in m’n shop te hebben: oud en nieuw. Beide hebben hun waarde en charme.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.