Handwerk-antiek en brocante in de regen

Bankje op antiekmarkt
De derde antiekmarkt van deze zomer werd vandaag gehouden en er was een klein probleempje: het regende zowat de hele dag. Maar ik merkte dat echte brocante-liefhebbers zich daardoor niet lieten weerhouden, want het was nog steeds gezellig druk. Vóór een kraam ontmoette ik opnieuw een paar bloglezeressen die van ver kwamen en net als ik op zoek waren naar oude merklapjes of interessante koopjes. Maar de merklapjes waren nu op.
Ik nam een paar foto’s van oude handwerken waar m’n oog op viel. Een oud granny-square-dekentje. Een ingezakt kussen in richelieu-techniek. Dat zou de moeite waard zijn om op te knappen. Merkjes-met-initialen die vroeger ingenaaid werden in linnengoed. En kleine pakjes met naalden. De rij foto’s zou nog honderd keer zo groot kunnen zijn: er was opnieuw genoeg te zien en te kopen. En dat bankje…. als je er een geschikt huis voor hebt…. mooi!

Maar ik zocht een ander bankje om op te zitten na m’n bezoek aan deze antiekmarkt. Ik heb een traditie opgebouwd om na afloop van één van deze markten bij iemand op bezoek te gaan waar nog veel meer moois te zien is. Daarover in een volgend blogje.

handwerk op antiekmarkt

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Olympisch goud voor Nederlandse schaatsers

Gehaakte pannelappen

Wat haak je me nou?

Kerstspulletjes handwerk

Materiaalpaketten

Comments

  1. Ik vind het jammer dat ik niet kon komen. Maar voor volgend jaar staan de data in mijn agenda!!
    Is je rechtse quiltboek al verkocht?

    • Leuk als je volgend jaar ook kunt komen snuffelen.
      Het rechtse boek over jelly rolls is inderdaad al weg. Het was het eerste deel van de serie.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen