Handwerk in uitvoering

c
Gisteravond zette ik de laatste rode steekjes van een geometrisch figuur. De bloemen zijn gestileerde korenbloemen en het is een bekend motief uit oost-Europa. En vanmorgen staan er weer twee bloemen van de courgette te bloeien. Op cekoningsdag kochten we een paar kleine plantjes (er worden op vrijmarkten altijd veel plantjes door hobby-kwekers aangeboden) en die hielden we nog even binnen. De kleine plantjes zijn opgegroeid tot sterke planten die nu bijna naar buiten gaan. En nu maar hopen dat elke knalgele bloem uitgroeit tot een courgette. Ik probeerde m’n handwerk-in-wording te fotograferen bij de groente-in-wording, maar dat viel nog niet mee. Ik laat de foto toch maar zien. Want ik ben er een voorstander van om het handwerk waar je mee bezig bent, af en toe even op de foto te zetten. Het is leuk om de tussenstappen later nog eens terug te zien. Op mijn borduurwerk moeten nu nog in de rondte kleine zwarte kriebeltjes worden gemaakt in stiksteekjes en dat gaat waarschijnlijk nog weer veel effect toevoegen. Later is het dan leuk om het verschil te zien.

Ik maak deze tussenstap-foto’s altijd met nèt wat er ligt in de buurt. Ook dàt is leuk om later terug te zien op een werk-in-wording-foto. “O ja, toen was ik dáár mee bezig, en o ja, toen dronk ik koffie uit diè kopjes.” Er is altijd wel wat gezelligs om erbij te plaatsen. Maar niet altijd makkelijk. Die plant bijvoorbeeld, die komt veel beter tot z’n recht zònder al die handwerkjes eromheen. Nou ja, ook dàt is spelen!

fr

2 gedachten over “Handwerk in uitvoering”

  1. Annemarie Felix-Bart

    Hier op de stoel hangt ook een borduurwerk in wording, het is een schattig prentenboekje, ook al een heel oud patroontje, maar het is zo genieten !

    1. Je brengt precies onder woorden wat ik ook bedoel: niet alleen het resultaat is fijn, maar ook het proces is genieten! Niet vergeten foto te nemen dus, van hoe het borduurwerkje over je stoel hangt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.