Handwerk op antiekmarkt

Bijna elke zomer liet ik op mijn blog in de zomer een collage zien van handwerk wat ik fotografeerde op de antiekmarkt in Apeldoorn, maar dit jaar nog niet. Deze markt staat bekend als de grootste van Nederland en trekt elke zomer veel publiek. Traditiegetrouw werd de markt op drie verschillende donderdagen in juli en augustus gehouden. Dit jaar was alles gecanceld maar a.s. donderdag kan er tòch weer een markt worden gehouden! Er zullen minder kramen zijn, maar waarschijnlijk wèl weer volop oud handwerk! Dus voor liefhebbers hierbij de tip: deze markt is heel leuk om te bezoeken!

De foto’s van deze collage maakte ik vorig jaar en daarin stopte ik nu ook nog een ’tip’ voor anderen, die te ver weg wonen voor een marktbezoek. En die tip is: maak foto’s van wat je koopt. En vraag daar dan ook eerst even toestemming voor. In deze collage liggen diverse handwerken die ik vorig jaar kocht, en voordat ik afrekende zei ik dan dat ik er graag even een foto van wilde maken. Soms krijg ik dan de vraag: “Waarom dan?” Dan had ik de keus uit twee antwoorden. “Ik maak elk jaar een collage van handwerk op de antiekmarkt.” en: “Ik vind het leuk om me later nog te herinneren hoe iets op de kraam heeft gelegen.”

Beide antwoorden zijn goed, en het werkt ook ècht zo! Een voorbeeld is de kashmir-sjaal die in deze collage linksonder is te zien. Deze sjaal kwam ik toevallig een paar dagen geleden in m’n huis tegen en ik vroeg me af hoe ik daar ook weer aan kwam. Op dat moment kon ik me niet herinneren dat ik hem vorig jaar op de antiekmarkt had gekocht. Nu ik deze foto’s weer zag dus wel! Het is allemaal niet zo belangrijk, maar als je het leuk vindt, dan is zo’n foto een aardig begin van een nieuwe koestering van een oud handwerk.

Anyway: misschien zie ik a.s. donderdag nog bekenden op de Apeldoornse antiekmarkt! Als je van plan bent om ook te komen, laat het me gerust even weten.

1 gedachte over “Handwerk op antiekmarkt”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.