Handwerk op de antiekmarkt

Collage antiekmarkt

De antiekmarkt in Apeldoorn staat bekend om de hoge kwaliteit aangeboden handel. Er is van alles te koop op het gebied van aardewerk, porselein, emaille, siervoorwerpen, zilver, oud huisraad, schilderijen en nog veel meer. En vooral ook: Oud handwerk!
Alle foto’s op deze collage zijn gemaakt met toestemming van degenen achter de kraam. Eén keer nam ik een foto zonder eerst toestemming te vragen (van een leuke uitstalling van zinken gieters) en daar kreeg ik commentaar op. Ik zal het niet meer doen, en het is ook niet leuk, want het is handel van anderen. Met veel zorg en liefde bij elkaar gezocht, en met veel inzet en ’s morgens vroeg naar de markt gebracht en daar op de gereserveerde kramen neergezet. Het is ook gewoon leuker om daar respect voor te hebben.
Wat ook opvalt van deze markt: de goede sfeer! Standhouders zijn aardige mensen en verspreiden een vrolijke sfeer. Ze stralen veel liefde uit voor hun handel en weten er vaak leuke dingen over te vertellen. Ben ik aan het werven? Ik denk het wel. Het is gewoon een fijne markt om naar toe te gaan. Lekker langs de kramen lopen, praatjes maken, genieten van al die nostalgie. En soms wat kopen.

Collage antiekmarkt.jpg

Sommige foto’s nam ik speciaal als antwoord op vragen die ik wel eens kreeg. “Of ik weet waar er nog oud beddengoed te koop is.” Antwoord: ja, op de antiekmarkt (zie eerste foto van deze collage). Geschikt voor Dutch-heritage quilts. Op de laatste foto van deze collage een schattig kralen-portemonneetje. Zou het een oude zijn uit de jaren twintig van de vorige eeuw? Ik kocht het voor mezelf want ik ben gek op kralen-portemonnetjes.

Collage antiekmarkt
Veel curiosa wordt door liefhebbers van brocante uit Frankrijk gehaald, het land wat vandaag in rouw is vanwege aanslagen in Nice. Ik kocht een paar oude Franse tijdschriften en patroonbladen voor broderie en plaats die vandaag als eerste op m’n shop. En ik hoop dat ik genoeg aanmoediging heb gegeven voor liefhebbers van oud handwerk en andere curiosa. Kom ook op 28 juli of 11 augustus naar Apeldoorn, want er ligt nog genoeg!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

3 reacties op “Handwerk op de antiekmarkt”

  1. Graag zou ik een keer daar rond willen lopen. Maar door omstandigheden zal ik nog even moeten wachten.
    Maar van je plaatjes kan ik in ieder geval al genieten 🙂

  2. O ik hoop dat ik naar die markt kan. Maar ik heb al wat afspraken staan en tja, die gaan voor. Maar ik zet het gewoon voor volgend jaar in mijn agenda!! Ben ik zeker op tijd.

  3. Prima beeld wat deze “supermarkt” te bieden heeft.
    Ieder jaar weer een lust voor het oog en altijd weer een aanvulling voor je verzameling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013