Handwerkattributen in aardewerk

Het zijn dagen om ‘dingen te doen’ die je ‘nog eens van plan was’. Tenminste, op mijn blog beleef ik dat een beetje zo. Ik liet een paar dagen geleden een gepunnikte draad zien, in love-vorm gelegd, omdat iemand bij de reacties een keer had gezegd dat je dun ijzerdraad door zo’n gepunnikte draad kan steken en er dan een vorm van kunt buigen. “Wil ik wel eens uitproberen”, reageerde ik. Zoiets blijft dan ‘hangen’ en dan kun je twee dingen doen: het uit je gedachten zetten, of het daadwerkelijk eens doen.

Iets dergelijks had ik ook met een bloemensteker van aardewerk. Iemand had een keer op een blogje gereageerd dat zij haar verzameling schaartjes bewaart in zo’n bloemensteker. “Wil ik ook wel eens uitproberen”, reageerde ik. Dus dat deed ik nu. Het aardewerk is van Sfinx.

Aardewerk combineert trouwens heel goed met handwerk-attributen. Ik wilde nu ook weten hoeveel vingerhoeden ik inmiddels heb. Het blijken er 19 en ze staan heel mooi in een schaal van pottenbakker J.F. Slot.

5 gedachten over “Handwerkattributen in aardewerk”

 1. Was ik compleet vergeten, maar mijn oma (overleden in 1975) had ook haar schaartjes en andere aanverwante naaispulletjes in zo’n steker, een hemelsblauwe; hij staat in de kelder. Een reden om hem eens naar boven te halen. Ik wist trouwens niet dat er van dat Sphinx-groen ook stekers waren. Ik zie toch elke keer wat nieuws bij je aardewerk-foto’s, leuk!

 2. Ik beb zo’n boemensteker maar dan van glas. Ideaal vind ik ze.
  Ik heb er wel overal watjes in gedaan om de schaarpunten te beschermen.

 3. Wat een leuk idee. Ik geloof niet dat ik bloemstekers in huis heb, maar wellicht wel iets anders dat ik gebruiken kan.

 4. Ik gebruik ook een bloemensteker van glas voor schaartjes, oude scharen, een prikker en een kwast. Zo handig op de knutseltafel! Ook die ijzeren “egels” zijn handig (bijvoorbeeld om kaarten te fotograferen). Helaas gooide ik de mijne weg toen het “uit” was om ze voor bloemschikken te gebruiken. Gelukkig vond ik nog 2 kleine bij het opruimen van het huis van mijn ouders. Zo ga je iets wat je eerst waardeloos vond ineens weer koesteren.

 5. Margriet Hof

  Wat een leuke reacties van vier aardige vrouwen die wel vaker op mijn blogjes reageren!

  Eén reactie is van een aardewerk-liefhebber, want het valt me op dat zij wel vaker mijn aardewerk op foto’s herkent en daar soms een opmerking over maakt.

  Eén van de reacties was degene die destijds die ideetje had benoemd (en wat dus in mijn gedachten was blijven hangen).

  Eén reactie is van iemand die zelf ook altijd hele goede ideeën heeft,

  En één reactie is van iemand bij wie het me vaak opvalt dat ze de dingen zo goed onder woorden kan brengen. Zoals “Wat je eerst waardeloos vond, ga je later weer koesteren.”

  Zo leren jullie niet alleen mij, maar leer ik jùllie nu ook al aardig kennen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.