Handwerken verkocht in de begintijd van m’n shop

Dit is wat ik leuk vind: Iets van handwerk tegenkomen wat ik mooi vind, er zelf een tijdje van genieten, er een foto van maken, het in m’n webshop plaatsen, en dan opsturen als het wordt besteld. Handwerk-recyling!

Helemaal in het begin van mijn webshop ben ik eens naar een dag voor startende ondernemers gegaan. Dat vond ik toen sterk overdreven van mezelf, want ik zag mezelf helemaal niet als ondernemer. Je plaatst iets op een webshop en verkoopt het weer, no big deal. Maar op die dag kreeg ik een papiertje van de Rabo-bank over een prijsvraag. Je mocht een ondernemersplan naar hun opsturen en dat zouden zij dan beoordelen. Wie het beste ondernemersplan had opgestuurd, kreeg een financiële starters-beloning. Ik weet nog dat me dat me dat stimuleerde om het allemaal eens op te schrijven wat ik deed: oude handwerkboeken en handwerken opsporen en inkopen, overal foto’s van maken, er verhaaltjes over schrijven, en dan verkopen. Ik zocht op aan welke eisen zo’n ondernemersplan moest voldoen, en zorgde dat alles wat erin hoort te staan er ook in stond. En vlak voor de deadline stuurde ik het op. Het is al heel wat jaartjes geleden, maar ik ben het nooit vergeten.

Na het opsturen van het plan hoorde ik niets. Wèl van mensen die wat bij me bestelden, in mijn ‘startende shop’. Maar niet van de bank. Helemaal niets. Ik weet nog dat ik daar teleurgesteld over was. Ook wel verontwaardigd eigenlijk. Die banken hebben toch geld zàt om in ieder geval deelnemers aan een wedstrijd even een berichtje van ontvangst te sturen? Zoveel tijd (en dus geld) kost dat toch niet?

Dat ik niet had gewonnen vond ik ook jammer, maar de conclusie was natuurlijk duidelijk, ook van te voren al: handwerk telt niet mee. Die bank-medewerker die die plannen moest beoordelen, zal wel zijn of haar schouders hebben opgehaald. Of er misschien om hebben gegrinnikt.

Pas een paar jaar later werd ineens het woord ‘circulaire economie’ geïntroduceerd. En kwam er meer aandacht voor hergebruik. Ik was mijn tijd gewoon vooruit geweest. Als ik nù zo’n businessplan had ingediend, had ik vast wèl een berichtje van ontvangst gekregen. Of de wedstrijd gewònnen natuurlijk! Met zo’n geweldig plan! Kijk maar eens hoe het is aangeslagen!

Al deze handwerken in dit overzicht heb ik verkocht in de begintijd van mijn shop. Ik was toen bezig met de ‘circulaire handwerk-economie avant la lettre’. Met veel plezier was ik bezig met al die handwerken en droeg eraan bij dat ze weer bij andere liefhebbers terecht kwamen. Nu vind ik het zelf ook wel weer leuk om deze foto’s te zien, want de meeste handwerken was ik alweer een beetje vergeten. Ik vind het een verblijdende gedachte dat iemand anders er nu plezier van heeft.

Die bank had er gewoon niks van begrepen. Handwerk tèlt!

4 gedachten over “Handwerken verkocht in de begintijd van m’n shop”

    1. Dankjewel Erna,
      Ik vind het altijd heel leuk om collages te maken. Dan zie je van alles bij elkaar en zie je ook hoe véél het is. En dan te bedenken dat ìeder handwerkje met zorg en liefde gemaakt is.
      Heerlijk ook om er met elkaar van te genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.