Handwerken zonder Grenzen


Op de handwerkbeurs kon ik even een praatje maken met Jessica, de (nieuwe) hoofdredactrice van het tijdschrift Handwerken zonder Grenzen. Ik vroeg of de redaktie wel eens vragen krijgt over oude nummers. Ja, zei ze, en dan verwijzen we ze meestal door naar Marktplaats. “Jullie mogen ze ook naar mij verwijzen” zei ik, want ik heb een heel groot deel van de oude nummers in mijn webshop. Leuk! Ik mocht ook wat van mijn visitekaartjes neerleggen, dus wie weet wordt dit blogje nu wel gelezen door vrouwen die een kaartje meenamen.
Ik heb de oude nummers van Handwerken zonder Grenzen héél graag in mijn shop, en heb er al veel mensen blij mee gemaakt. De reden dat ik ze zo graag heb (en verkoop) is omdat ik ze zelf zo prachtig vind. Vooral die oude nummers, met die mooie achterkanten. Maar ja, tijden veranderen, en ook tijdschrìften veranderen. Er moet nu veel meer reclame in en (achter)op om het blad nog te kunnen uitgeven. Dat kunnen we jammer vinden, maar we kunnen er ook begrip voor opbrengen. Ik heb al van verschillende mensen gehoord dat ze hun abonnement (na vele jaren) hebben opgezegd, omdat ze het niet meer zo leuk vinden als vroeger. Mijn reactie: als je iets niet meer leuk vind, dan moet je niet tegen je zin een tijdschrift blijven lezen, maar het helpt misschien als je het meer ziet als tìjd-schrift. Als in: tijdelijk-schrift. Het blad is nu veel meer een eigen-tijds nieuwsblad over handwerk. De passie voor handwerk uit andere culturen is er nog wel (dat merkte ik ook in mijn gesprekje) maar er is toch wat meer aandacht voor de hypes en trends van onze eigen tijd. Dat wetende, is het nog steeds een leuk blad.

Ik vertelde Jessica dat ik al vaak reclame heb gemaakt voor Handwerken zonder Grenzen, en nu dus weer.
Bij thuiskomst van de beurs bleek er weer een nieuwe editie te zijn bezorgd. Over breiramen en viltballetjes en woondekens en nog wat meer eigen-tijdse dingen. Inderdaad, de voorkant (en ook de achterkant vol reclame) ziet er heel anders uit dan vroeger, maar ik zeg m’n abonnement toch nog niet op. Want: wij houden van Handwerk – zonder – grenzen!

O ja, en voor oude nummers kun je dus bij mij terecht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013