Handwerkserie boeken Time Life

Handwerkserie boeken time life
Bij het doorbladeren van een mooie serie handwerkboeken kreeg ik de gedachte dat sommige boeken waarschijnlijk het beste in de tweede helft van de vorige eeuw konden worden gemaakt. Qua technische mogelijkheden kan een uitgever het natuurlijk in onze tijd makkelijk evenaren, maar toch zie ik dat nog niet zo gauw gebeuren. Deze serie boeken werden voor de Amerikaanse markt gemaakt en halverwege de zeventiger jaren ook in het Nederlands uitgegeven en het zijn echt interessante boeken. De serie heet “Handwerkserie” en dat is denk ik ook wel een goede benaming, maar ze gaan eigenlijk vooral over allerlei aspecten van het naaien. Allerlei vooraanstaande deskundigen op textielgebied werkten er aan mee en zo ontstond deze serie die vele aspecten van de verwerking van textiel weergeeft. Elk deel behandelt een eigen gebied binnen de woningdecoratie of kleding: Avondkleding, Stofferen, Exotische stijlen, Nieuwe materialen etc. Telkens weer de invalshoek om historische verwerking van textiel te bespreken en daarna en daarnaast de toepassingen die op dat moment gangbaar waren. Ook veel patronen en aanwijzingen zodat een naaister zelf leert om de vele mogelijkheden toe te passen.

De naam ‘time life’ staat voor grootse aanpak. De afgelopen weken konden we zien hoe presidentskandidaten de time of their life hadden (of althans, dat suggereerde een grappig filmpje). En nu het stof van die spraakmakende verkiezingen wat neer begint te dwarrelen, is het misschien wel interessant om te zien dat er (een paar presidenten terug) een hele mooie boekenserie uit Amerika kwam. Ook over stof, maar dan anders.

Boeken handwerkserie time life

3 reacties op “Handwerkserie boeken Time Life”

    1. Er waren verschillende delen verkocht, maar ik heb kort geleden de hele serie weer kunnen aanvullen. Je vindt ze door in m’n shop de zoekfunctie te gebruiken. Typ bijvoorbeeld ‘time life’ in, en je krijgt alle delen te zien die ik te koop heb.

      1. Patty Strik-Smoolenaars

        Beste Margriet! Kan ik je blij maken met nog een serie van 14 stuks? Alleen de laatste twee delen (“Stofferen” en “Vernieuw uw Garderobe”) ontbreken; toen (1976) heb ik kennelijk mijn abonnement bij Time Life voortijdig stop gezet. De boeken zijn nieuw en niet gebruikt. Door de tijd heen zijn er enkele lichte beschadigingen ontstaan langs de kaftranden en hier en daar is er lichte geelverkleuring van pagina’s, maar over het geheel zijn de boeken alle in goede conditie. Ik ben niet uit op geldelijk gewin, maar hoop dat er nog mensen plezier aan kunnen beleven. Heb je interesse? Voor € 30 is de stapel voor jou ter verkoop in je shop. Er komt dan nog een Engels boekje bij: “Creative Design in Crochet” van ene Pauline Turner. Ik overweeg binnenkort een keer richting Apeldoorn te rijden en zou de boeken dan kunnen afleveren. Met vriendelijke groet, Patty Strik, Kloosterhof 6, 5855AW Well (L), 0625359458, patty.strik@planet.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013