Happy New Year (gewenst vanaf de Veluwe)

Een kaart, en als je hem open doet dan ‘popt hij open’!

Mijn lief maakte deze kaarten zelf. Eigen foto gebruikt, zelf afgedrukt, en de kaarten in elkaar gezet. Precisie-werkje.
Het zou leuk zijn om iedereen die mij/ons wat toewenste zo’n kaart te sturen, maar da’s niet haalbaar.

Iedereen opbellen dan? Ook geen goed idee.
Deze telefoons (die ik onlangs op mijn blog liet zien) gingen vandaag op de post. Ze stonden de afgelopen paar weken in onze kamer en tegen onze kinderen vertelden we nog eens hoe dat vroeger ging. Dan zat je met een ziek kind op schoot, en dan wilde je de dokter bellen, en dan moest je dat nummer met de hand draaien. Als je vinger uit de draaischijf glipte, dan moest je overnieuw beginnen. Als het gelukt was om het nummer foutloos te draaien dan hoopte je het geluid te krijgen dat de telefoon ‘overging’. Maar heel vaak was iemand anders je voor en dan moest je weer helemaal overnieuw beginnen. Soms duurde het wel een half uur eer je eindelijk de assistente kon bereiken. En al die tijd zat je met dat zieke kindje op schoot…
Wat fijn dat het nu zoveel makkelijker gaat.


Gewoon iedereen nog een keer ‘gelukkig nieuwjaar’ toewensen, lekker makkelijk via m’n blog! Vanmiddag maakten we nog een wandeling, dit keer bij Klarenbeek. Mijn nieuwjaarswens wordt dus ‘verzonden’ vanaf de Veluwe, waar ik woon. Dus ook de meeste bomenfoto’s die ik op mijn blog laat zien zijn gemaakt in deze regio. Ik zag dat er een nieuwe serie wordt uitgezonden op tv onder de titel Wild op de Veluwe. Meestal zijn deze programma’s maar kort beschikbaar op NPO dus vandaar dat ik dit maar gelijk doorgeef. Het geeft een beeld van de omgeving waar ik graag wandel en waarvan ik soms foto’s laat zien.
Maar bij jullie is het vast ook mooi, en ik hoop dat daar ook een ‘gelukkig nieuw jaar’ is begonnen! Het is je in ieder geval – bij deze – toegewenst!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Borduren langs de rivier

Oude breiboekjes Steek voor steek

De vogeltjesboom

Quiltje in the Desert

Reacties

  1. Draaitelefoons, herinneringen………….
    En weet je dat kinderen vaak niet meer weten hoe je de draaitelefoon zou moeten bedienen?
    https://vrouw.nl/artikel/in-het-nieuws/54931/kijk-wat-er-gebeurt-als-kinderen-een-draaitelefoon-in-handen-krijgen
    En dan vonden wij nog dat onze grootouders zo’n enerverend leven hadden gehad, met alle veranderingen………….. Inmiddels zijn wij zelf ook aardig op weg!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen