Hartjes in het hooi

Nog iets waar ik toch echt een paar keer voor wil afstappen van de fiets: weilanden vol hooi! Er is nu volop activiteit op het land: het lange gras wordt gemaaid, opgeschud, opgehoopt en tot balen geperst. In een paar uur tijd verandert de kleur van het gras doordat de zon erop schijnt. Ik stond langs de kant van zo’n veld en keek naar alle kleurschakeringen van grasgroen naar hooigeel en stoppelbruin. Overal zijn machines aan het werk en is er bedrijvigheid en dat is boeiend om te zien. Het viel me op dat de beleving en kleuren op de terugweg anders waren als op de heenweg.

Een klein kussentje had ik net afgemaakt en zat in m’n fietstas. Een kussentje om te helpen met de ‘hier-hou-ik-van-beleving’: dit is hooi-mooi!
En een kussentje om te helpen met de ‘fijne-zondag-boodschap’!

1 gedachte over “Hartjes in het hooi”

  1. Dat doet me denken aan spelen in het hooi als kind. Aan de vesting van onze stad bleef het hooi liggen. We maakten grote hopen en sprongen erin, we maakten een ronde muur van hooi en speelden dat het midden ons huisje was. Kleine kikkers, sprinkhanen en nog veel meer liepen er tussen rond. Spannend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.