Hengsels aan handgemaakte tassen

Een hengsel doet zòveel! Het juiste hengsel maakt een tas af, en dat is bij deze tassen goed te zien. De geweven tas is helemaal perfect. Hij staat al langer in m’n shop en toen ik iets moest opzoeken in m’n voorraad was ik hem juist weer tegengekomen, en had gedacht dat ik hem misschien zelf weer even een tijdje wilde gebruiken, zo mooi vind ik hem. Maar ja, waarheen zou ik hem moeten meenemen? Dus die is nog te koop, en voedt de hoop op betere (uitgaans)tijden.

En dan de tas met de geweven randjes. Dit is waarschijnlijk een pabo-project geweest, waarbij de studenten de opdracht kregen om zoveel mogelijk randjes te borduren op jute. Dat werd eind jaren zeventig zo onderwezen. Degene die dit maakte, heeft mooie en smaakvolle randjes bij elkaar gebracht. Het kan zijn dat de opdracht daarna ook nog luidde om met de creatieve dingetjes c.q. ringetjes van die tijd nog een hengsel te maken, en dat werd een mislukking. Het bederft de hele uitstraling van de tas.

Dus ik vond de oplossing: ik stak de geweven tas in de randjestas, alleen even voor het idee, en dan is gelijk te zien dat deze tas helemaal opgeknapt kan worden. Dus nu kan ik hem met een goed gevoel in m’n shop plaatsen (en de hoop op betere uitgaanstijden verder voeden). Als je met zo’n opgeknapte tas straks ergens loopt, ben je helemaal vintage-hip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.