Herfstbeleving in een bloementuin

Evenwicht in schoonheid in een eeuwenoude tuin. En evenwicht in contrasten van ronde en strakke lijnen, felle en fletsere kleuren. Achterin de tuin van paleis het Loo lonkt de witte colonnade. De vroegere plek van adellijke lieden is nu vrij toegankelijk voor mensen die zin hebben om een prachtige herfstuurtje door te brengen aan een tafeltje onder een schaduwdak.

Dus daar zat ik dan een tijdje. Ik had wat meegenomen om te lezen en om te drinken en om te borduren en dat zat in mijn zelfgemaakte tas. Deze maakte ik (twintig jaar geleden al) van een vrolijk ‘cretonnetje’. Vroeger was deze stof zo bekend dat het bijvoeglijk naamwoord als zelfstandig naamwoord werd gebruikt. Het is sterke katoenen stof, die meestal voor gordijnen of meubelkleding werd gebruikt. Kenmerkend zijn de grote bloemen op de iets grovere geweven stof.


Precies om half 4 dacht ik eraan dat de herfstequinox is bereikt. Het evenwicht tussen dag en nacht. De dag is vandaag precies even lang als de nacht.
Bij het weggaan keek ik nog een keer achterom naar dat mooie plekje. De schaduw glijdt al over de border. Wat het weer betreft was het een mooie zomer en een mooie nazomer. Maar nu komt de herfst en de winter er al bijna aan. En het erge is: de schaduwen glijden ook over het land…..


Met weemoed verliet ik de bloementuin. Er hangt verandering in de lucht. Het evenwicht is verstoord.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.