Herfstkleuren verwerken in je handwerk

g
Hier zag ik twee weken geleden het ijsvogeltje vliegen. Natuurlijk lukt dat niet om hem dan ook op de foto te krijgen. Ik denk dat hij gewoon het hele stadswatertje afvloog en als ik gelegenheid heb wil ik het nog eens navragen: het was toch ècht wel de kingfishersbird? Niet veel vis in dat watertje, lijkt mij. Maar hoe dan ook, het is zo’n foto die dan blijft liggen. Ik maak hem wel, maar gebruik hem niet. Nu zocht ik hem weer op voor een blogje.

tas
Ik was die dag weg geweest, naar een vaste afspraak waar ik ook af en toe wat kan beborduren. Er zit vaak wel een borduurwerkje in m’n tas, en soms is dat een heel makkelijk borduurwerkje waar je niet bij hoeft op te letten. Nu had ik bedacht dat ik de kleuren van de herfst wilde borduren. Dat gaat heel makkelijk: je zoekt wat restjes perlé-garen bij elkaar en borduurt rijtjes op en neer.
En m’n tas wil ik ook nog wel eens laten zien, wie weet dient het iemand ter illustratie. Maar bij allebei deze simpele handwerken geldt: het lijkt eenvoudig, maar er zit tòch nog wel wat denkwerk in om een evenwichtige verdeling te krijgen.
Overigens is m’n tas niet door mijzelf gemaakt: ik kocht hem dit voorjaar op een vrijmarkt en ik gebruik hem nu een tijdje en wie weet komt hij daarna dan in m’n shop.
De bomen zijn nu wel bijna leeg, maar wie weet kun je nog wat kleurtjes-inspiratie gebruiken, dus nog één foto. En nog één tip: de kunst is om niet tè veel kleurtjes in zo’n werkstuk te gebruiken, en er wat herhaling van kleuren in te brengen.

herfstboom

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Geborduurde vogeltjes

Kussen op besneeuwde parkeerplaats

Een heel oud kussen

Tapisserie wol

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen