Het ‘nieuwe’ poppenboek

Poppenboeken-en-poppekleertjes

Het poppenboek rechtsonder op de foto is helemaal niet ‘nieuw’, maar was dat wel toen het in 1979 werd gepubliceerd. En ook voor mij was het ‘nieuw’ in die zin dat ik het net ergens had gekocht en op mijn shop wilde plaatsen. De andere drie boeken op de foto plaatste ik er al eerder op, maar had ik weer even tevoorschijn gehaald samen met mijn oude poppen om er een foto van te maken. De boel lag net klaar op mijn fotoplekje toen er tot mijn verrassing werd aangebeld. Een mevrouw (die al eerder een boek bij me kocht, dus ze had mijn adres) vroeg aan de deur of ik misschien nog wat boeken met poppekleertjes te koop had. Wat frappant! Ik nodigde haar binnen, en liet haar uiteraard mijn ‘nieuwe’ poppenboek zien. Maar dat was niet wat ze zocht. Ze wilde graag een boek met gebreide poppekleertjes-patronen. Helaas, dat heb ik niet. Na haar afscheid (en mijn toezegging om voor haar uit te kijken) ging ik weer verder met m’n foto. Daar heb ik ook nog twee poppetruitjes bijgelegd die ook in mijn shop gaan. Pagina-uit-stap-voor-stap-haken1Ik zag ze op de vrijmarkt liggen en vroeg of de verkoopster wist wie die had gemaakt. “Een oude handwerklerares” was het antwoord. Nou, dat kun je wel zien! Prachtig gemaakt en ik hoop dat een poppemoedertje er blij mee is. Later nog wat meer over die mevrouw die aan de deur kwam, want die doet ook hele interessante dingen met poppen.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Tapijten rond de oude wereldzee

Patchwork met kerst

Twee boeken over oude volksmotieven inbreien

Kunststijlen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen