Het oude tolhuis in De Bilt

Als je het plan hebt opgevat om een markant huis of gebouw in je eigen omgeving te borduren, dan kan het handig zijn als je daar toevallig een telpatroon van tegenkomt. Maar als het een gebouw is waar nog nooit een patroon van is gemaakt, dan zul je dat zelf moeten doen. Een handig boek kan daar behulpzaam bij zijn: Your Home in Cross Stitch.

En misschien is het wel je eigen huis wat je wilt borduren. Hoe pak je dat aan? Het kan ook zijn dat het iets teveel van het goede is, om het huis van de buitenkant te borduren. Of misschien is het huis daar niet mooi genoeg voor. Dit boek biedt ook  allerlei tips en aanwijzingen om alleen een hòekje van het huis te borduren. Bijvoorbeeld die fijne fouteuill met daarnaast het plantentafeltje en daarachter de gordijnen. Of de piano met een plant ernaast, of de open haard. Net welk deel van het huis je het fijnst of mooist vindt om vast te leggen. Het boek gaat wèl uit van een Engelse entourage, maar de vele patronen en ideeën zijn vast ook hier wel bruikbaar.

En misschien woon je in De Bilt en ben je al honderden keren langs het karakteristieke oude Tolhuis gefietst en is dit borduurwerk wat voor je verzameling. Boek en Borduurwerk plaats ik in m’n shop. Met de verzuchting dat het me daar wel fijn wonen lijkt….

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Desert in the desert (toetje in de woestijn)

Breien voor Baby

Borduurwerkjes

Boeken Modern Handwerken en Naaien

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen