Het voorjaar is buiten en wij zijn binnen

Het voorjaar is buiten, en wij zijn binnen!

We maken een gekke tijd door. Gisteravond maakte de regering van ons land nieuwe maatregelen bekend. Dat zal iedereen nu al wel weten, maar zo’n zinnetje met link moet er toch even bij, omdat deze blogjes ook later nog worden gelezen, en dan is het even een verwijzing naar de actualiteit. Dus nu kunnen we boetes krijgen als de regels worden overtreden en worden alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden. De regels die er al waren om verspreiding van het snert-virus tegen te gaan zijn aangescherpt en er wordt strenger gelet op de naleving.

Er is echter één regel waarvan ik weet dat deze niet nageleefd gaat worden. De oproep heeft geklonken om alleen naar buiten te gaan voor een frisse neus als dat echt nodig is. Mijn buren zullen zeggen dat het ‘echt nodig is’ dat hun kinderen naar buiten gaan. Elke dag. En elk uur van de dag. Ze moeten even naar binnen voor ‘schooltje’ en mogen dan weer buiten ‘ontladen’. Daarbij wordt er flink geschreeuwd en dat kun je hier binnen goed horen. Ik heb daar veel last van.

Ik ben dus even niet bezig met het algemene belang van de wereld. Ik ben nu even bezig met mijn eigen verwerking dat deze ellende nog ruim twee maanden gaat duren.

Ok, klaar met ‘ontladen’ want dat doe ik dus net zo goed als die kinderen, en dan kan ik het ze dus ook niet meer kwalijk nemen. Alleen ik ben zo dom om dat ontladen op een blog te doen, die iedereen kan lezen, en ik kan niet overzien welke gevolgen dat heeft. Ik kan maar beter gewoon blogjes schrijven zoals ik dat voorheen ook deed. Bijvoorbeeld bij dit prachtige schilderijtje zou ik kunnen schrijven:

Het voorjaar is buiten, en binnen kun je ook naar die bloemetjes kijken!
Hoewel het helemaal niet kàn natuurlijk! Viooltjes en irissen  en ranonkels (typische bloemen voor deze tijd van het jaar) zouden niet langer dan een paar uur mooi blijven in zo’n arrangement, dus niemand maakt ooit zo’n bloemstuk. Toch is het een fraai schilderijtje. Beetje fantasie en een beetje werkelijkheid door elkaar.

En er is zoveel wat helemaal niet kàn!
In mijn fantasie is de werkelijkheid niet zo erg.
Zoiets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.