Hexagonnen pachwork

Hexagonnen patchwork
Waar zouden we zijn zonder handwerkvriendinnen?
Ik ben al heel lang blij met mijn handwerkvriendin en geniet er altijd van als we weer gelegenheid hebben om bij elkaar te zijn en ons handwerk aan elkaar te showen. Ik kreeg net weer een mailtje van haar om een datum te plannen en verheug me daar al op. Deze foto maakte ik van haar hexagonnen-patchwork-decoraties de vorige keer dat ze bij me was. Zo leuk!
En jullie? Wat zijn jullie ervaringen met handwerkvriendinnen? Ik neem aan dat jullie het wel met me eens zijn dat het fijn is om met vriendinnen te kunnen uitwisselen!
Hier kun je meer lezen over het idee dat de lezers deze week (via de reactie-knop) de verhalen schrijven bij de foto’s van deze week.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Afbeeldingen van alle zes Flower Fairy’s

Voor haakliefhebbers

Tapijten rond de oude wereldzee

Vouwpatchwork

Comments

  1. Tja, wat er zoal in je hoofd opkomt bij een bepaalde foto vroeg Margriet en hopelijk wordt nu niemand boos over wat er in mijn hoofd opkwam.
    Deze zeskantige verwerking van lapjes komt volgens de overlevering waarschijnlijk van de Amish. Het is een zeer bewerkelijke en precieze hobby om mee bezig te zijn. Iedereen heeft zijn of haar voorkeuren bij handwerk en deze is helaas niet de mijne. Wel erg mooi als het af is, maar ik heb er gewoon geen geduld voor.

  2. Deze week hoorde ik dat er iets is veranderd op mijn werk, zodat ik wat vaker naar mijn handwerkgroepje kan gaan, echt fijn weer! 😀

    De zeshoek-lapjes zijn enig. Ooit heb ik wel wel eens wat patchwork gemaakt, op de machine (op de hand gaat het mij niet snel genoeg – tja, ik heb nog meer te doen 😉 ), maar ik blijf het wel een leuke techniek vinden. Al die mogelijkheden en stijlen die je met kleine stukjes ‘mozaïek’ kan maken… Liefst wel een beetje in de kleur, niet kakelbont… 😉

  3. Hexagonnetjes : ik vind ze enig. Hoewel ik meer van art/ modern quilten houd, heb ik altijd een doosje hexjes bij me, zodat ik altijd wat te doen heb als ik ergens wachten moet, of bij een lange autorit. Ik heb al drie quilts 1 1/2×2 meter gemaakt. En het blijft leuk om te doen. En natuurlijk heerlijk om onder te liggen.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen