High structure borduren

Na al die geborduurde rondjes, wilde ik nu wat vierkants, en ik heb gelukkig meer dan genoeg ideeën in voorraad. In het boek Yao Design of Northern Thailand staan die typische Thaise patronen die me al heel lang aanspreken. Ik pakte het boek uit de kast, gauw een geschikt lapje, en begon weer iets nieuws. Voor mij is het de zomer van het veel heen-en-weer-rijden naar het huis van m’n moeder, maar er is gelukkig ook altijd wel tijd om wat te borduren. En als ik vind dat ik nog even wat meer ontspanning nodig heb, dan borduur ik desnoods langs de weg! Hier zat ik gister een tijdje en dat was fijn (en nodig).

Als ik zo een tijdje bezig ben met een nieuw borduurmotief, dan neem ik vaak ook even de tijd om het boek waar het patroon uit komt door te bladeren en het voorwoord te lezen. “Surging through many designs is an overwhelming complexity, yet a complete harmony of lines. Yao art is like a game of lines forming a series of linear puzzles. There is an apparant fascination with intricate and unusual juxtapositioning of lines, that can best be realized if one tries to reproduce a pattern.”

Daar ben ik dus mee bezig, met het realiseren van de ingewikkeldheid van een patroon, in een periode dat m’n leven ook wel wat ingewikkeld is (met al dat heen-en-weer-gerij). Die moeilijke Engelse zin betekent dat er een fascinatie is van ingewikkelde en ongebruikelijke naast-elkaar plaatsing is van lijnen. Dat spreekt me aan, want zo voel ik het nu ook. Soms is het leven ‘overwhelming complex’ maar gelukkig ook ‘a complete harmony of lines.’
En daarom koos ik het motief met de treffende naam: ‘High structure’. Het spreekt me aan dat er wel een hogere struktuur is, ook al is dat nu nog niet altijd zichtbaar als je nog ergens middenin zit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.