Hip breien


Aan woeste kusten waar het oceaanwater op de rotsen beukt, kan het nog wel eens koud zijn. Vorig jaar gingen we in juni naar een eilandengroep waar we elke dag muts en handschoenen nodig hadden, midden in de zomer. Nu gingen we naar een ander eiland, begin april, en ik dacht dat het wel weer koud zou zijn. Dus wilde ik nog een muts mee, en liefst een andere dan vorig jaar. Anders sta je steeds met dezelfde muts op de foto. Dat ideetje bedacht ik pas een dag voor vertrek, dus echt veel tijd was er niet meer om nog iets te breien. En toen vond ik een half-afgebreide sjaal, en dat leek me wel wat. Destijds had ik dure wol gekocht om een sjaal te breien voor m’n lief, maar toen de eerste bol op was, vonden we het paars toch iets te overheersend. Soms zie je dat niet zo, als je de wol koopt. Toen had het bruin meer voorop gelegen. Nu was dit stukje sjaal precies het juiste breiwerk om er snel een muts van te maken: even de uiteinden aan elkaar en bovenin met een draadje alles samentrekken. Zo makkelijk kan het zijn!

In het boekje Hip Breien staan ook een paar van die uiterst simpele projecten. Het is denk ik een kadoboekje, wat bedoeld is om aarzelende breiers enthousiast te maken voor alles wat er mogelijk is. Als je eerste project niet al te moeilijk is, dan wil je vast meer. Simpel beginnen, zoals een gebreid mobielhoesje.

Op onze vakantie kon de muts gelukkig in de koffer blijven, maar nu ben ik alsnòg blij met de nieuwe muts: het heeft gevroren en het is flink koud! En dat voor april. Mocht je wel eens een bolletje van dit luxe garen kopen of vinden, dan kan ik je zo’n projectje zeker aanraden. Deze wol is heel licht en luchtig en met een gerstekorrel gebreid komt het kleurverloop goed uit.

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.