Hobby thuis boekjes


Het zou leuk zijn als ik alle boekjes van een bepaalde serie in één keer kan laten zien, maar dat gaat niet altijd lukken. Van de Hobby-thuis serie die in het begin van de nieuwe eeuw werden uitgegeven, laat ik het bij deze drie. De uitgever bracht ook nog andere boekjes van oude technieken die in een nieuw glimmend jasje werden gestoken, maar die bevinden zich wat minder op handwerkgebied.

Het streven om oude technieken een nieuwe glansrol te geven sloeg soms verrassend goed aan, bijvoorbeeld bij het boekje Punnik-it. De schrijfsters van dit boekje slaagden erin om allerlei nieuwe materialen te punniken, zoals metaaldraad, leerveters en touw. Bovendien punnikten ze allerlei soorten kralen en pailletten mee waardoor gemakkelijk te maken, maar ingenieus uitziende sieraden ontstonden. Soms gebeurt het dat zo’n boekje wat nog helemaal niet zo lang geleden is uitgegeven, ineens heel geliefd, zeldzaam en dan ook heel duur wordt. Ik vond op internet maar één ander exemplaar, schrok van de prijs, en maakte mijn boekje de helft minder duur.

Gister speelde ik wat met een oud punnikpoppetje wat zich in het bos achter een boom verstopte en vandaag staat het punniken door dit boekje ineens in een chic perspectief. Ook leuk!

Ook Macrame-it is zo’n boekje waarvan gezegd kan worden dat het erin geslaagd is een oude techniek (nog vóór de rage van nu) een chique uitstraling te geven door eigentijdse toepassingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.