Hoe blog ik?

kussentje Margriet op smeltende sneeuw
Hoe blog ik? Zo min mogelijk over het weer, maar soms ontkom je er niet aan. Niet elk stukje wat ik schrijf heeft alleen maar informatieve waarde. Sommige stukjes zijn een weergave van mijn persoonlijke belevenissen en die zijn ook vaak kussentje naast boomstronkdoor plaats, tijd en weer bepaald. En dan is het logisch dat ik soms de plaats, de tijd of het weer ook even benoem. Maar ik wil dat niet teveel doen, want ik vind het ook fijn als m’n stukjes later nog gelezen kunnen worden, als ze bijvoorbeeld over een specifiek handwerk-onderwerp gaan. Ik merk dat dat ook vaak wordt gedaan: als mensen op zoek zijn naar informatie over een bepaald onderwerp dan komen ze soms op mijn blog terecht. En dan krijg ik soms een reactie op een heel oud blogje, van meer dan een jaar geleden. Dat vind ik leuk. Dan vraagt iemand bijvoorbeeld of ik nòg zo’n haaknaaldendoos heb (die ze op een oude foto zagen), of iemand schrijft dat zij dat borduurwerk vroeger ook heeft gemaakt. Even een reactie van herkenning. Dus probeer ik m’n stukjes zo te schrijven dat ze ook later nog interessant zijn.

En vandaar ook al die links. Ik weet nog dat Oranje in de finale zat en ik een Margrieten geborduurd en echtmooi oranje blogje maakte. “Daar moet een link bij”, zij mijn lief (en coach) streng. “Maar het hele land staat op z’n kop, iedereen weet dat Nederland kans maakt op het wereldkampioenschap” sputterde ik tegen. “Maar later niet meer”, legde hij uit. Vandaar dus soms die links naar actualiteiten. En ik doe ook vaak links naar handwerkorganisaties. Mijn blog wordt gelezen door quiltsters die niet thuis zijn in de borduurwereld, en door borduursters die niet thuis zijn in de quiltwereld, en daarom probeer ik telkens die links te geven. Voor als je meer wilt weten.

M’n geborduurde kussentje is m’n herkennings-logo. Ik heb het al vaker tussen bloeiende bloemetjes laten zien maar nu kon ik het ook eens tussen smeltende sneeuw leggen. De foto’s maakte ik vrijdag bij de laatste restjes sneeuw. “Dan heb ik die foto vast voor zondag” dacht ik, want op zondag een kussentje. Maar vaak loopt het anders. Foto’s-vooruit maken is ook lastig want dan wil dik die foto’s tòch gebruiken terwijl ik ook al genoeg andere onderwerpen heb. De vraag “Hoe blog ik?” kan dus ook beantwoord worden met: teveel! Soms te véél blogjes op één dag. Ik weet het. Ik probeer me te beperken. Maar dat is lastig. Want bloggen is leuk! Ik doe het graag en er zijn zoveel onderwerpen!

M’n kussentje legde ik op een symbolische plek: waar vorig jaar een boom gekapt werd. Straks moet hier weer iets nieuws komen.
Het patroon voor dit borduurwerk komt uit één van de beste oude boeken op handwerkgebied: het Handwerkboek van Jutta Lammer. Daar staan alle technieken in en het is dus een fijn naslagwerk. Zie ook dit blogje over dikke handwerkboeken.
Al m’n sneeuwfoto’s heb ik genomen op blote voeten. Ik ging elke dag even naar buiten voor een rondje op het besneeuwde gras en ik mis het dat dat nu niet meer kan want de sneeuw is weg. Maar bezig zijn met handwerk kan wel: elke dag! (en soms een beetje teveel….)

2 reacties op “Hoe blog ik?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013