Hogere sferen op paleis het Loo

Al weken had ik me erop verheugd om weer even naar de paleistuin van het Loo te gaan. In het voorjaar wil ik daar altijd graag een paar keer zijn, maar minstens zo graag ook in de herfst. Ook dan zijn de tuinen prachtig. Vanmiddag knapte het weer op en sprong ik op de fiets. En dan is daar het moment dat je door het gangetje de tuin in komt: elke keer weer een sensatie. Zo mooi!

Ik liep helemaal door naar achteren en zat daar onder de balustrade op een terrasje. Precies het juiste licht. En ondertussen te appen met m’n dochter in Amerika. Dat kan allemaal! Je raakt er gewoon van in hogere sferen!


Elke keer als ik op het museum-paleis het Loo kom, is er wel iets nieuws te zien. Dit keer waren er bordjes geplaatst, waarop bezoekers kunnen zien hoe de goedgeklede mensen van de hogere standen in de 17e eeuw in de tuin liepen. Ook van deze fontein was er een bordje. Spuitende fonteinen en gouden beelden en mythologische wezens en engeltjes spraken toen enorm aan. Ik heb een mooi geborduurd engeltje, want ook in de borduurkunst en in doorstopwerk werden veelvuldig engeltjes afgebeeld. Later kom ik hier nog op terug.

Als je niet in den Haag kunt zijn om Prinsjesdag mee te beleven, dan is paleis het Loo een prima alternatief, voor de tweede dinsdag van september. Het was gezellig druk. Er waren veel vrouwen met hoedjes op (want dan kreeg je een gratis gebakje). De zeer mooie tentoonstelling Chapeau (daar schreef ik eerder al over) is wegens succes verlengd. Heel veel hoeden die koningin Beatrix tijdens haar lange regeerperiode heeft gedragen, zijn daar te zien. Vandaag zagen we haar zònder hoed naar ons zwaaien.

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Op de rivierdijk

Twee kussens (filet)haakwerk

Patchwork ideeën

Sprei in de wei

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen