Hollands glorie

Handdoek in ouderwetse keuken

In het Openluchtmuseum in Arnhem staan huisjes en boerderijtjes die een beeld geven van hoe het leven vroeger was. Voor ouderen die daar naar binnen kijken veel nostalgische herkenning: “O ja, zulke aanrechten en keukenkastjes hadden wij vroeger ook!” En voor de jongeren leerzaam om te zien dat onze welvaart pas van latere datum is. De laatste keer dat ik in dit museum was nam ik deze foto in één van die kleine huisjes, en daarbij ging het me vooral om de sier-handdoek. Deze is geborduurd en zodanig bovenin vastgenaaid (met een overslag) dat hij onder of voor een kastje kon hangen.  De allerleukste manier om zo’n handdoek te fotograferen, vond ik, helemaal in de stijl van vroeger.

Ik heb zelf ook zo’n handdoek, en die plaats ik in m’n shop. Ik heb hem speciaal voor koningsdag bewaard want dat leek me wel toepasselijk. Hollands Glorie! Morgen wordt Hollands’ Glorie op vele wijze benadrukt, herinnerd, opengesteld en vooral: gevierd. “Hollands Glorie”: dat zijn al onze gebouwen, natuurgebieden, koningshuis, economie, tradities en nog veel meer. Lekker feest vieren en genieten van: Hollandse glorie!

Molen op geborduurde handdoek Hollands Glorie

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Geregistreerde en gereanimeerde randen

Bier met kingfisher

Bezoek Park Hoge Veluwe

Brocante in Lille

Comments

  1. Helma Kelderman zegt:

    Wat ontzettend leuk. Deze heb ik nog niet.heb al jaren zo,n ouderwets rekje in de keuken hangen en heb heel veel van die kleedjes. Leuke teksten: daar bij die molen, eigen huis is goud waard en mooi borduurwerk. Vooral op rommelmarkten in kleine dorpjes vond ik ze , al word het nu minder.

  2. Margriet zegt:

    Update: De geborduurde overhanddoek met “Hollands glorie” is besteld en niet meer in m’n shop.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen