Hollandse quilt op Hollandse plek

Hollandse quilt op blauw kunstwerk bij Hoogovens IJmuidenAan het eind van het oude jaar gingen we een dagje naar zee om uit te waaien. We kozen een plek bij de Hoogovens bij IJmuiden. Daar probeerde ik een meegenomen Hollandse quilt te fotograferen, wat nog niet meeviel met de harde wind. Maar wat een prachtige plek om foto’s te maken! Nu vind ik het lastig om te kiezen welke ik publiceer want ze zijn allemaal even interessant door het grote contrast tussen het grauwe staal en de vrolijke kleuren. Ik maakte deze quilt lang geleden van uitsluitend restjes. Het was nog ver vóór de tijd dat Hollandse stofjes zo in de mode kwamen. Streepjes en stippeltjes waren toen nauwelijks te koop. Nu is het een leuke log-cabin-variatie (het rode blokje wat het ‘haardvuur’ verbeeldt niet in het midden maar in een hoek), die weer volop actueel is. Zo actueel zelfs dat ik hem meenam naar één van de centra van de Nederlandse industrie. Er stonden ook bordjes bij de kunstwerken en zo weet ik hoe ze heten: “Playing Waves” en “The Messenger”. Zulke mooie namen: dat vroeg om twee foto’s!

hollandse quilt op roestig kunstwerk bij hoogovens IJmuiden

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Rommelig

Letters zijn altijd leuk

Herfstpaadje

Winter (borduur)werk

Comments

  1. Oudjaarsavond 2014 en ik zit je oude berichtjes te lezen. Ik ben geboren in IJmuiden en mijn vader werkte bij de Hoogovens. Leuk dus om deze foto’s te zien

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen